Hur du hanterar timpriser i Next Project

Timpriser, hur du sätter upp och använder dessa

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln hjälper dig att använda timpriser i Next Project. För att läsa om hur du skapar kund- och projektspecifika timpriser, klicka här. Nedan kan du se filmer om hur du hanterar timpriser. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Hur du importerar timpriser

Vilken data som finns för timpriser

Timpriser

Era timpriser hittar du genom att klicka på ´Timpriser´ högst upp i det gröna fältet.

I timpriser hittar du de roller som det går att rapportera tid som i Next Mobile. För att lägga till en ny roll klickar du på ´lägg till´-knappen och fyll i information i den tomma raden som skapats.

Har ni många timpriser som ska läggas till kan ni använda er av importfunktionen, för att läsa mer om den, klicka här.

Kolumner i timpriser

Kod

Kod för timpriset, koden anges i användarregistret för att sätta en standardroll på användarna

Beskrivning

Syns i mobilen vid tidrapportering, för att välja vilken roll man ska rapportera tid som, kan även välja om man vill ha med den vid fakturering

Enhet

Vilken enhet posten ska ha, timmar i det här fallet

Kostn/enh

Schablonkostnad för timpriset

á-pris

Standardpriset ut mot kund

Kontonr

Anger vad vi bokför kostnaden på

Tidkod

Den kod som motsvarar rollen i lönesystem

Ta med offert

Bockas i om vi vill ha med timpriset i en separat lista vid offerter skapade i modulen Anbud/avtal

Inaktiv

Finns möjlighet att dölja timpriser som inte är aktuella

Debiterbar

Bockas i om timpriset ska vara debiterbar

Grupp

Här kan vi styra vilka roller som vilka personer ska kunna se i mobilen