Alternativt frånvaroprojekt/Ackord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Alternativt Frånvaroprojekt/Ackord

För att tillhandahålla information som många byggföretag är förpliktigade att rapportera via Lösen så kan du nu i Next klienten markera projekt som "Ackord", samt rapportera frånvaro på alternativt frånvaroprojekt, via mobilen rapportera frånvaro på alternativt frånvaroprojekt samt "Inkludera alternativt frånvaroprojekt" när en lönefil hämtas ut. Detta för att komplettera den information och rapportering som sker via Lönesystemet.

Kontakta Next Support om ni önskar aktivera detta i ert Next Project.

Vid tidrapportering i mobilen finns det nu ett fält för ett alternativt frånvaroprojekt.

Projekt man kan välja bland i mobilen är de projekt där man på projektkortet i klienten bockat i Ackord.

Fortsatt det projektet som är angivet i Administration-Inställningar-Kontor/företag som är huvudfrånvaroprojekt. Det är i det projektet som frånvaron visas i klienten men med info om ackordsprojektet i kolumnen "Alternativt frånvaroprojekt" i Timmar projekt och i detaljerna på rapportering i Timmar person samt Attestera timmar & resor. Ingen frånvaro visas alltså i Bokf timmar i ackordsprojektet.

Ingen kostnad kommer att belasta det angiva alternativa frånvaroprojektet i Next Project.

Det alternativa projektet kommer med i lönefilen om man väljer det alternativet, "Inkludera alternativt frånvaroprojekt", vid uttag av filen.