Hur du rapporterar tid i Next Mobile

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskrivs hur du rapporterar tid i Next Mobile.

I Next Mobile rapporterar du din arbetade tid och maskiner/verktyg du har använt i ditt arbete. Du har även möjlighet att rapportera in lönetillägg, insättning komp, övertid och frånvaro. Exakt hur det rapporteras i din organisation beror på hur era avtal ser ut.

Tiden som rapporteras i Next Mobile är sen underlag för lön, samt i vissa fall även fakturering.

Lägg till Next Mobile som genväg i mobilen

För att du enkelt ska komma åt Next Mobile i mobilen rekommenderar vi att du sparar ner Next Mobile som en genväg på din hemskärm.

1. Öppna länken till ert Next Mobile i webbläsaren i mobilen
    https://project.Next-tech.com/KUNDNUMMER/mobile/

Google Chrome för Android-användare och

Safari för iPhone.

2. Klicka på fyrkanten med en pil uppåt

3. Klicka på ´Lägg till på hemskärmen´:

4. Klicka på ´Lägg till´

Rapportera Närvaro

1. Logga in i Next Mobile.

2. Klicka på ´Tid´.

3. Tryck på + på det datum där du vill rapportera din tid.

4. Välj ”Projekt” för all typ av närvaro.

5. Välj vilket projekt du vill rapportera på genom att scrolla i listan eller söka (förstoringsglaset).

6. När du valt projekt har du möjlighet att välja vilken arbetsorder/ÄTA du jobbat på, genom att klicka i fältet för Arbetsorder ÄTA (i de fall det finns något att välja).

7. I Roll/Tidstyp visas det som är din standardroll i Next Mobile och avser ordinarie arbetstid. Har du arbetat övertid eller vill sätta in tid på ditt kompsaldo, alternativt haft en annan roll, behöver du ändra här. Klicka på rollen och välj aktuell roll i scrollistan som kommer upp.

8. Skriv in antal arbetade timmar du gjort under dagen på projektet – det här är dina lönetimmar. Det går att skriva hela timmar, halva timmar (0,5) eller kvartar (0,25).

9. Skriv en dagboksnotering, fältet är tvingande för att kunna spara. Denna text kan visas på kundfakturor och rapporter vid behov. I mobiltelefonen finns en funktion för diktering så att du kan prata in din dagboksnotering.

10. Fältet ´Egen kommentar (till lön)´ är ett rent informationsfält med fritext som visas för löneadministratören.

11. Tryck på ´Spara´.

12. Favoritlistan dyker nu upp. Dessa innehåller ett artikelregister där du anger de maskiner, lönetillägg, material som du har använt. Tryck ´Spara´.

13. När du har sparat din tidrapport tänds knappen ´Bild´ nere i vänstra hörnet. Vill du ladda upp en bild trycker du här, du kan välja att ta en bild med mobilkameran direkt eller välja från ditt album.

14. Om du vill göra en ny rapportering samma dag (annat projekt, ev övertid) trycker du på “Ny” nere till höger.

Rapportera frånvaro

1. Logga in i Next Mobile.

2. Välj klicka på ´Tid´.

3. Tryck på + på den dagen du ska rapportera din tid.

4. I listan väljer du typ av frånvaro

5. Skriv in antal timmar du varit frånvarande.

6. Spara.

Tips och saker att tänka på!

• Rapportera din tid dag för dag, det tar bara några minuter.

• Alla dagar ska ha minst 8 timmar (närvaro+frånvaro).

• För att byta vecka – swipea vyn åt vänster (framåt i tiden) eller åt höger (bakåt i tiden).

• Om du har rapporterat fel tid eller glömt att lägga in material så kan du gå tillbaka till din registrerade tid och ändra. När tiden är godkänd av kontoret blir den grön i Next Mobile och du kan då inte längre ändra den. Be i sådant fall någon på kontoret om hjälp.

• Om du jobbar på samma projekt under en lång tid eller är frånvarande kan du välja ”Kopiera föregående dag” eller ”Fyll vecka/kopiera vecka”. OBS notera att det blir en kopia, gör eventuella justeringar vid behov!

• När du rapporterar i Next Mobile kommer systemet ihåg din senaste rapportering. Detta gäller även när du väljer “Ny” när du är klar med en tidrapportering.

• Det du rapporterar är underlag för din lön. Detta innebär att du ska rapportera minst 40h/vecka om du är heltidsanställd samt specificera eventuella avvikelser från ordinarie arbetstid.

• Vill du ha en överblick över din vecka med timmar och eventuella lönetillägg, kan du klicka på den lilla pappersikonen uppe till höger i kalendervyn under Tid.