Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerDagbok
Hur du jobbar med dagbok i Next Project och Next Mobile

Hur du hanterar Dagbok i Next Project och Next Mobile

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel beskriver hur du använder dagboken i Next Mobile. Här kan du föra noteringar från arbetsplatsen i form av pågående arbeten, ÄTA-arbeten, närvarande arbetsstyrka med mera. Dagboken kan föras både i Next Mobile och i Next Project.

Skapa dagboksblad

För att komma åt den mobila dagboken så klickar du på valet ´Dagbok´ i Next Mobile.

Välj nu det projekt som du ska föra dagbok på, här kan du söka eller klicka direkt i listan.

När du klickat på ditt projekt dyker en kalender upp där du ser tidigare förda dagböcker på projektet.

Genom att klicka på plusset på aktuell dag kan du skapa en ny dagboksnotering eller redigera en befintlig dagbok. Klickar du på en befintlig eller skapar en ny dagbok så dyker ett nytt fönster upp där du anger detaljer kring arbetet samt har möjlighet att återrapportera resurser, väder, närvarande arbetsstyrka m.m. Du kan även kopiera en skriven dagbok till nästa dag genom knappen ´Kopiera´.

Checklista

Du kan fylla i en daglig checklista i mobilen, den dyker upp automatiskt om en checklista skapats i Next Project. Se avsnitt Checklista kopplat till dagbok längre ner för mer information.

Väder, vind, arbetsstyrka

Du kan föra information om väder och arbetsstyrka genom knappen Väder.

Du kommer nu in till en dialogruta där du fyller i detaljerna, Spara när du är klar.

Rapportera resurser

Du kan även rapportera resurser i dagboken, detta gör du genom att klicka på knappen ´Favorit´ (för att hitta artiklar från Next favoritlistor) eller via knappen ´Lägg till´ (alla artiklar som syns mobilt).

På den nya sidan som dyker upp kan du välja till viken arbetsorder i projektet du vill föra dagboken samt vilka artiklar som ska registreras. Dessa artiklar går senare att ha som fakturaunderlag eller som dagboksunderlag samt en kombination av de båda.

• Om du klickar på favorit kommer vyn nedan upp, då klickar du på plusset och minus för att ange antal. Det går även att klicka på siffran (0 i det här fallet) och skriva in antalet.

• Om du klickar på knappen ´Lägg till´kommer vyn nedan upp. Här kan du välja om du vill hämta en artikel från prislistan eller lägga till en ny artikel.

Resurserna kommer nu in som rader i dagboken.

Självklart kan du dokumentera dagboken med bilder, klicka på knappen Bild för att ta en ny bild eller hämta en bild från din kamerarulle/från datorn. Se bild nere till höger. Du kan även se alla tidigare tagna bilder genom att klicka på bild, här visas även uppladdade dokument.

Du kan skriva en beskrivning av bilden samt välja namn, komprimeringsgrad och datum.