Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerDagbok
Hur du rapporterar dagbok i Next Project

Hur du rapporterar ditt arbete via dagboken

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel beskriver hur du använder modulen Dagbok i Next Project. Här kan du föra noteringar från arbetsplatsen i form av pågående arbeten, ÄTA-arbeten, närvarande arbetsstyrka med mera.

Du kan föra dagbok både i Next Mobile och Next Project och dagboken synkas mellan de olika vyerna. Nedan är vyn i Next Project över den dagbok du för i mobilen, du skulle kunna ha gjort samma sak i Next Project för att spegla tillbaka till mobilen.

Funktioner

I verktygsfältet för dagboken finns ett antal knappar:

Knapparna är i ordning: Spara, Ta bort, Skapa faktura, Rapport, Kopiera samt Godkänd av arbetsledare. Texten ´Kundbestämd status´ är kopplat till Next Portal där en beställare kan gå in och godkänna dagböcker via en Portal. Kontakt supporten för mer info.

Föra dagbok i klienten

För att föra dagbok i klienten så klickar du på den dag du vill föra dagbok för, skriv sen in text i de olika rutorna för Påbörjat och pågående arbete osv.

Väder och vind

Klicka på knappen << för att ta fram arbetsförhållanden, här kan du ange arbetsstyrka och väder/vind-noteringar.

Kopiera dagbok

För att kopiera en dagbok, alltid föregående dag, ställ dig på dagen dit du vill kopiera och klicka sen på Kopiera.

Du får en fråga om du vill ta med dig orderrader och utförda mängder kring dessa. Om du klickar i valet och väljer Kopiera så följer alla resurser med från föregående dag.

Orderrader

Under fliken ´Orderrader´ hittar du alla inrapporterade resurser. Här kan du även lägga in egna resurser samt reglera mängder och priser.

Lägg till rader från prislistan via ´Lägg in artikel´-knappen eller skapa egna manuella orderrader med ´Lägg till´-knappen. Här kan du även styra debiteringen av orderraderna för faktureringen. Alla orderrader som rapporteras via dagbok kommer också till modulen ´Arbetsorder´ under fliken ´Orderrader´ om du istället fakturerar den vägen.

Dokument

Det går att lägga in dokument kopplat till en dagbok. Via fliken Dokument hittar du samtliga dokument för dagboken. Du lägger in nya dokument via ´Lägg till´-knappen.

Checklista kopplat till dagbok

Du kan skapa en daglig återkommande checklista kopplad till en dagbok. Denna checklista kan fyllas i både via Next Mobile och Next Project. Checklistan kopieras automatiskt från dag till dag.

Du kan lägga till egna punkter med Lägg till-knappen och du får info om utförande när en punkt är utförd via antingen Next Mobile eller Project. Du kan bara lägga till punkter via Next Project. Du kan importera en lista från Excel om du har en lista med många punkter som ska läggas in.

Rapporter

Du kan ta ut olika rapporter för dagboken:

Dagboksrapport – En traditionell dagrapport med timmar, kostnader och resurser. Möjlighet att sätta datumintervall samt välja vad som ska visas i form av priser och orderrader. Du kan även ta med checklistan för dagboken.

Inspektionsrapport – en mer textorienterad rapport med möjlighet att ta med bilder.

Dagboksrapport inkl. bokförda timmar - Samma rapport som dagboksrapport men med möjlighet att ta med bokförda timmar (lönetid) till rapporten också.