Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerNext Mobile
Hur du arbetar med dagboksblad i Dagbok 2.0 i Next Mobile
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

De här artikeln beskriver hur du arbetar med dagboksblad i Next Mobile.

Hitta till Dagbok 2.0 i Next Mobile

1. Logga in i Next Mobile och klicka på ´Dagbok 2.0´

Skapa och redigera dagboksblad

1. Markera dag du vill registrera dagbok på och klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

2. Välj Arbetsorder eller ÄTA (Arbetsorder 1 Grundåtagande är alltid förvalt). Om dagbok förs på projektnivå låter man det förvalda Grundåtagande stå kvar.

3. Fyll i start- och sluttid vid behov

4. Byggdag sätts automatiskt. Behöver man ändra byggdag, görs det från redigeringsvyn, efter att dagboksbladet har skapats.

5. Klicka på ´Skapa´

6. För att ändra grundinformation på dagboksbladet, tryck på redigera-knappen längst upp till höger

Kopiera dagboksblad

Kopiera dagboksblad från föregående dag

1. Välj den dag i veckovyn som dagboksbladet ska skapas för

2. Tryck på plus-knappen i nedre menyfältet

3. Välj Arbetsorder eller ÄTA och fyll i start- och sluttid vid behov.

4. Välj ´Kopiera föregående byggdag´ genom att dra den grå cirkeln till höger

5. Den grå cirkeln har nu ändrat färg till orange och flera val visas för vilka delar som kan väljas att kopiera från föregående byggdag

6. Klicka på ´Skapa´. Nytt dagboksblad har skapats med vald information från föregående byggdag

Dagbok – Noteringar

Lägg till notering

1. Gå till fliken Noteringar och tryck på plus-knappen på den typ av notering som ska läggas till

2. Fyll i beskrivning, notering och lägg till eventuella bilder

3. Välj om noteringen ska vara inkluderad i rapporter

1. Är cirkeln orange och placerad till höger inkluderas notering

2. Är cirkeln grå inkluderas notering inte

4. Klicka på Skapa. Noteringen och eventuella bilder visas i listan med noteringar av vald typ

Visa noteringar och bilder

1. Gå till fliken Noteringar

2. Om det finns noteringar tillagda, ser man antal på knappen för respektive typ av notering

3. Tryck på knappen med den typ av notering som ska visas

4. Nu visas noteringarna med förhandsvisning av eventuella bilder i en lista

5. För att visa en specifik notering, klicka på den noteringen

6. För att visa alla bilder på en notering, ”swipa” åt höger eller vänster

Dagbok – Arbetsstyrka

Skapa arbetsstyrka

1. Gå till fliken Arbetsstyrka och klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

2. Fyll i information om arbetsstyrkan

3. Klicka på Skapa

4. Arbetsstyrkan visas i en listvy

5. För att ändra information om arbetsstyrkan, klicka på raden med arbetsstyrkan i listan och gör dina justeringar

Radera arbetsstyrka

1. Gå till fliken arbetsstyrka

2. För att radera en eller flera rader, tryck och håll ner på en rad med arbetsstyrka och markera eventuella andra rader som ska raderas. För att markera alla rader, använd Markera alla i menyfältet högst upp.

3. Klicka på Radera i menyfältet högst upp

4. Bekräfta radering

Dagbok – Väder

Skapa väder

1. Gå till fliken Väder

2. Klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

3. Fyll i information om vädret

4. Klicka på Skapa

5. Väderregistreringen visas i en listvy

6. För att ändra informationen om vädret, klicka på raden med vädret i listan

Radera väderinformation

1. Gå till fliken väder

2. För att radera en eller flera rader, tryck och håll ner på en rad med väder och markera eventuella andra rader som ska raderas. För att markera alla rader, använd Markera alla i menyfältet högst upp

3. Klicka på Radera i menyfältet högst upp

4. Bekräfta radering

Dagbok – Orderrader

Lägg till orderrader

1. Gå till fliken Orderrader

2. Klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

3. Härifrån kan du lägga till artiklar från tre olika vyer

• Favoriter - här kan du hämta artiklar från era favoritlistor genom att klicka på aktuell prislista högst upp och sedan klicka på plus- och minusknapparna för att lägga till och ta bort artiklar

• Prislista - här kan du söka fram en artikel från en prislista

• Lägg till - här kan du lägga till en helt ny artikel, genom att fylla i information om artikeln i vyn nedan

4. Klicka på Skapa

5. Orderraden visas i en listvy

6. För att ändra information på orderrad, klicka på raden i listvyn

Kopiera orderrad

1. Gå till fliken orderrader

2. För att kopiera en eller flera rader, tryck och håll ner på en orderrad och markera eventuella andra rader som ska kopieras. För att markera alla rader, använd Markera alla i menyfältet högst upp

3. Klicka på Kopiera i menyfältet högst upp

4. Välj till vilket dagboksblad orderraderna ska kopieras

5. Klicka på ´Kopiera´. Orderraderna har nu blivit kopierade till valt dagboksblad

Ändra orderrad

1. Gå till fliken orderrader

2. Klicka på den orderrad i listvyn som ska ändras

3. Ändra informationen på orderraden

4. Klicka på Spara

Radera orderrad

1. Gå till fliken orderrader

2. För att radera en eller flera rader, tryck och håll ner på en orderrad och markera eventuella andra rader som ska raderas. För att markera alla rader, använd Markera alla i menyfältet högst upp

3. Klicka på Radera i menyfältet högst upp

4. Bekräfta radering

Dagbok – Checklista

Skapa checklista manuellt

1. Gå till fliken Checklista

2. Klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

3. Fyll i Nummer och beskrivning (namn på checklistan)

4. Klicka på Skapa

5. Checklistan har skapats och visar en tom lista för punkter på checklistan. Punkter kan nu läggas till på checklistan via plus-knappen längst ner till höger

6. För att ändra information i checklistan klicka på redigera-knappen högst upp till höger

Skapa checklista från mall

1. Gå till fliken Checklista

2. Klicka på plus-knappen i nedre menyfältet

3. I rutan Mall – Välj mall för checklista som ska användas

4. Klicka på Skapa. Checklistan har skapats inklusive eventuella punkter från mallen

Radera checklista

1. Gå till fliken Checklista

2. För att radera en eller flera checklistor, tryck och håll ner på en rad med checklista och markera eventuella andra rader som ska raderas. För att markera alla rader, använd Markera alla i menyfältet högst upp

3. Klicka på Radera i menyfältet högst upp

4. Bekräfta radering

Ändra eller sätt checklistpunkt som utförd

1. Välj den checklista som har punkt att ändra eller sätta som utförd

2. Klicka bocka i checkboxen till vänster för att markera punkten som utförd

3. För att göra ändringar i en punkt, klicka på den punkt du vill göra ändringar i och gör dina ändringar i vyn nedan

4. Ladda upp bilder vid behov genom att klicka på orangea knappen med en kamera på

5. Sätt punkt som utförd vid behov

6. Klicka på spara

Radera checklistpunkt

1. Välj den checklista som har punkt att radera

2. En lista med alla checklistpunkter visas

3. Klicka på den punkten som ska raderas

4. Klicka på Radera längst ner till vänster

5. En dialogruta visas med frågan ”Vill du verkligen radera denna post?

6. Klicka på Ok