Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerBokförda timmar
Hur du granskar och godkänner timmar i Next Project
Hur du granskar och godkänner timmar i Next Project

Hur du granskar och godkänner timmar i Next Project

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du granskar och godkänner timmar som rapporterats i Next Project.

Fliken Timmar Projekt

Godkänna timmar i ´Timmar projekt´

Nedan kan du se en kort film om hur du granskar, justerar och godkänner timmar i modulen ´Timmar projekt´. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan filmerna spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Steg för att godkänna timmar i modulen ´Timmar projekt´

Klicka på modulen Bokf timmar och sedan på underfliken Timmar projekt

För att få fram alla tidsregistreringar för ett projekt, en specifik månad följ stegen nedan:

1. Markera det projekt i projektträdet som du vill se timmar registrerade på

2. Välj Månad i verktygsfältet högst upp och klicka OK

Få fram timmar registrerade på projekt i en mapp

1. Markera den mapp du vill få upp timmar registrerade i.

2. Klicka i knappen Visa underliggande data. Nedan kan du se alla tidregistreringar som gjorts på något projekt som ligger i mappen "10 Entreprenad".

För att godkänna tid

1. Välj rader att godkänna.

2. För att godkänna flera rader samtidigt, markera första posten och klicka på sista posten, samtidigt som du håller ner Shift-tangenten. Alternativt välj en rad i taget, samtidigt som du håller ner Ctrl-knappen på tangentbordet.

3. Klicka på ikonen Godkänn timmar

4. Timmarna är nu godkända och klara för att tas med till lön.

5. Använd filterfunktionen för att filtrera fram timmar för en person, ett annat datumintervall eller efter annan information, för att läsa mer om filterfunktionen, klicka här.

Fliken Timmar person

Godkänna timmar i ´Timmar person´

Nedan kan du se en kort film om hur du granskar, justerar och godkänner timmar i modulen ´Timmar person´. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan filmerna spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Steg för att godkänna tid i modulen ´Timmar Person´

1. Klicka på modulen Bokf timmar

2. Klicka på fliken Timmar Person

I tidsvyn ser du alla personer som har registrerat tid vald tidsperiod oavsett vilket projekt personen har rapporterat tid på. Det spelar ingen roll vilket projekt du har markerat i trädvyn.

• Rosa/röd markering innebär att tiden inte är godkänd (röd= tiden är överstiger en standard arbetsdag).

• Grön markering innebär att tiden är godkänd (mörkgrön = tiden överstiger en normal arbetsdag).

• Längst till höger visas summering på person för hela månaden, samt summering för samtliga medarbetare per månad.

Tid som är godkänd går inte längre att ändra på i mobilen.

För att godkänna tid

1. Markera den person du vill godkänna tid för genom att klicka på namnet

2. För att godkänna flera personers tid samtidigt, markera första personen och klicka på sista personen, samtidigt som du håller ner Shift-tangenten. Alternativt välj en rad i taget, samtidigt som du håller ner Ctrl-knappen på tangentbordet.

3. Klicka på ikonen Godkänn timmar

4. Timmarna är nu godkända och klara för att tas med till lön

5. Om du vill byta månad klicka på ikonen för kalender och markera nytt från och till datum.

Skriv ut lönerapport

För att skriva ut lönerapport klickar du på ikonen Skriv ut och Skriv ut timrapport

Här väljer ni alternativ för rapporten. När ni gjort ert val klicka på Förhandsgranska, Skriv ut, skicka epost eller Spara dokumentet.

Fliken Attestera timmar och resor

I den här vyn ser ni alla användare i Next Project, oavsett om de har rapporterat tid eller inte. De personer som har registrerat tid valt tidsintervall är vitmarkerade och de som inte har rapporterat tid är gråmarkerade.

Markera den person du vill få upp tidsregistreringar på. I den här vyn får du upp alla projekt personen har rapporterat tid på, vilka roller personen har rapporterat tid som, samt rapporterade orderrader och lönetillägg.

I den här vyn kan du välja om du vill godkänna alla timmar personen har rapporterat genom knappen ´Godkänn timmar´.

Du kan också markera rader du vill godkänna och klicka ´Godkänn timmar´ och sedan ´Markerade rader´