Skapa nya projekt i Next Project

Denna artikel beskriver hur du skapar nya projekt i Next Project

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du skapar upp ett nytt projekt i Next Project.

Här kan du se en kort film om hur du skapar upp projekt. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Guide Steg-för-steg

Markera det projekt som ska vara föräldraprojekt till ditt nya projekt och klicka på lägg till-knappen.

OBS! Se till att det är tomt i alla projektuppgifter innan du fyller i något! (fälten för Projektstart och Påslagsmall fylls i automatiskt)

De fält som är markerade i rött måste fyllas i för att projektet ska kunna sparas.

Följande fält är obligatoriska:

• Projektnamn

• Projektledare

• Kund

• Status

Projektnummer sätts löpande och ska alltså inte fyllas i manuellt. Klicka på Spara när fälten fyllts i.

Det är även bra att fylla i resterande fält för att kategorisera dina projekt för att kunna göra uppföljningar på projekten. För att läsa mer om kategorisering av projekt klicka här.

När du sparar kommer den här rutan upp.

Önskar du så kan du här sätta kund- eller projektunika priser. Har du satt priser så kommer frågan upp om du vill spara ändringar när du klickar på Stäng. Klicka då på Ja. OM du inte ska sätta unika priser så klicka bara på Stäng när dialogen kommer upp.

Nu ligger projektet upprättat under det projekt du markerade på när du startade (i det här exemplet under ”10 Entreprenad”) och har fått ett projektnummer automatiskt.

Nu är du klar! Du styr vilka projekt som syns i mobilen utifrån Status men grunden är att status Nytt, Admin och Avslutat ej syns i mobilen.

Importera projekt

Om ni har många projekt som ska läggas upp i Next Project kan ni, om ni har projekten i en excelfil, importera projekt i modulen projektöversikten.

För att se vilken information som kan importeras på projekten se grundinformationsmallen, här, under fliken projekt. För att läsa mer om hur importfunktionen funkar, klicka här.