Hur du jobbar med påslagsmallar i Next Project

Denna artikel beskriver hur du arbetar med påslagsmall.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel beskriver hur du arbetar med påslagsmallar i Next Project.

För att underlätta och minska arbete vid fakturering kan påslagsmallar skapas för att sätta rätt påslag på inkomna leverantörsfakturor då dessa läggs upp eller importeras till Next Project.

Kontot på inkommen leverantörsfaktura tillsammans med vald påslagsmall på projektet, används för att slå på rätt påslag.

Detta görs genom att systemet med hjälp av ”hierarkin” i påslagsmallen väljer rätt påslag.

För att kunna skapa nya påslagsmallar behöver du ha den administrativa rättigheten ´Påslagsmall´. Den hittar du i Administration -> Användare/Behörigheter -> Grupper/Rättigheter under Administrativa rättigheter:

Skapa ny påslagsmall

• Du kan skapa en nya påslagsmall antingen via Administration -> Ekonomi -> Påslagsmall

• Eller via projektkortet genom att klicka på markerad knapp:

Du kommer till samma vy via båda stegen. För att lägga till en ny påslagsmall följ stegen nedan:

1. Klicka på på ´lägg till´-knappen till höger om påslagmall.

2. Under ´Detaljer´ lägger du till konto via ´lägg till´-knappen, kan t ex vara huvudgrupp (4), delgrupp (40) eller specifikt konto (4010).

3. Ange aktuellt påslag i kolumnen ´Påslag %´.

Kan utläsas i exemplet nedan: Alla konton som börjar på 4 får 12% påslag, förutom kontona 4010, 4426 och 4425 som får 10%, Eget arbete (7) och Övriga externa rörelseutgifter (5) får 0% i påslag.