Alle samlingerNext ProjectModules and funksjoner
Hvordan du arbeider med E&T (Endring og Tillegg) i Next Project
Hvordan du arbeider med E&T (Endring og Tillegg) i Next Project

Denne artikkelen beskriver hvordan du jobber med E&T i Next Project.

Oppdatert over en uke siden

E&T– Generelt

Tenk på følgende når du håndterer E&T i Next Project, og når du ønsker god oppfølging på prosjektene dine:

• Løpende arbeid: Opprett E&T direkte i prosjektet under E&T -fanen. Når du fakturerer, kan du enten fakturere E&T separat eller lage en løpende faktura der du tar med alle kostnader og tillegg, uavhengig av E&T eller arbeidsordre.

• Fastprisjobb: Opprett et eget E&T -prosjekt. Ha et separat prosjekt for den faste delen av hovedavtalen. Årsaken er at du skal kunne skille endring fra den faste delen av arbeidet i oppfølgingen.

I E&T -modulen i Next Project (se ovenfor) ligger alle E&T i en liste der du kan se hver enkelt E&T s E&T -beløp, type E&T, bokførte kostnader/inntekter, anbudsbeløp med mer.

I den nedre delen av vinduet vises detaljer om hver E&T, med følgende faner:

• E&T Generelt: Generell informasjon om E&T, navn, beskrivelse og interne notater.

• Orderrader: Orderrader oppført på E&T, for eksempel materiale, maskiner med mer.

• Bilder/dokumenter: Bilder og dokumenter registrert på E&T, som kan inkluderes som vedlegg.

• Bokført kostnad: Alle kostnader på E&T, inkludert timer, materiale og leverandørfakturaer.

• Bokført inntekt: Alle kundefakturaer knyttet til E&T.

• Bokførte timer: Bokførte timer på E&T, som kan faktureres løpende eller inkluderes i fastpris.

E&T– knapper og rapporter

På E&T -fanen vises følgende knapper:

Opprett ny E&T

Lagre E&T /endringer i E&T

Fjern E&T (fjern alt innhold i E&T først)

Opprett en separat E&T -faktura for den eller de endringer du har markert i E&T -listen

Skriv ut: E&T, E&T -spesifikasjon, E&T -journal. Kan lagres som PDF og for eksempel sendes på e-post.

Varsle kunden om at en E&T har oppstått, kunden får en e-post med informasjonen.

Opprett E&T

I E&T -modulen kan du opprette en ny E&T ved hjelp av + -knappen og deretter angi relevante opplysninger. Merk at kundereferansenummeret blir inkludert på kundens faktura, påslagsmalen kan avvike fra prosjektets grunnkontrakt, og i kostnadsreguleringen angis hvordan E&T skal reguleres, mot bestiller, UE eller egen.

Når E&T en er opprettet, er det mulig å rapportere tilbake på den fra en mobil enhet.

For å opprette en E&T, gjør følgende:

1. Logg inn i Next Project, velg prosjekt og klikk på fanen E&T.

2. Her ser du en liste over dine E&T er med status og økonomi for dem.

3. For å legge til en ny E&T, klikk på +.

4. Fyll ut opplysningene om E&T (beskrivelse, kunde, type E&T , erstatningsform med mer).

5. Klikk på Legg til. E&T n er nå opprettet, og du kan begynne å legge inn materiale på den. For at E&T en skal vises på telefonen, må statusen være satt til minimum Bestilt.

Rapporter oppstått E&T på mobilen
For å rapportere endringer og tilleggsarbeid (E&T), følg trinnene ovenfor, men når du skal rapportere inn tiden din, klikker du på + E&T øverst til høyre i vinduet. Du får opp en side der eventuelle eksisterende endringer vises. Trykk på + for å opprette en ny E&T.

Fyll ut beskrivelsen for E&T en samt hvilken kunde det gjelder. Velg erstatningsform og sett status. I beskrivelsen angir du opprinnelsen og tiltaket som skal utføres.

Trykk Lagre. Nå kan du ta ett eller flere bilder med mobilen din. Trykk på knappen Bilde for å gjøre dette. Du kan også få E&T en signert via knappen øverst til høyre på skjermen.

Når E&T en er signert, kan du sende den til kunden via e-post ved hjelp av knappen med et brevsymbol. Når du er ferdig, klikk på Lagre. E&T en vises nå når du trykker på Arbeidsordre/E&T når du skal rapportere tid (forutsatt at statusen tillater at E&T en vises på telefonen).

Fastpris-E&T og kobling til Prognose
Opprett E&T en som beskrevet ovenfor. Legg deretter til en ordre rad for fastprisen, enten som fri tekst eller hent en eksisterende fastpris-artikkel fra prislisten.

Observer følgende:

• Angi riktig kostnadskonto slik at sammenstemmingen i Prognose blir mot riktig konto.

• Angi enten den totale fastprisen til kunden i kolonnen á-pris, eller deres kostnad i á-pris og Påslag%. Anbudsbeløpet er beløpet kunden skal betale, og det som kommer med til Prognosens inntektsside.

• Sørg for at Kalkyle mgd er utfylt, og angi kostn/enh under overskriften Budg. kostnad prognos for å inkludere E&T ens kostnad på Prognosens kostnadsside.

I tilfeller der tilbakemelding skjer på E&T en, vises den i underfanene Orderrader og Bokf. timer.

E&T -fakturaer opprettes fra E&T -modulen, se separat artikkel.

Forklaring av de ulike feltene i E&T -modulen:

• Projektnr: Prosjektnummer som E&T en hører til, vises bare hvis du har Merk underliggende data avkrysset.

• E&T nr: E&T -nummer, angis for eksempel ved innkjøp for å koble en kostnad til E&T.

• Benevnelse: Navn på E&T.

• Oppdragsbeskrivelse: Beskrivelse av hva som skal gjøres for arbeid i E&T en.

• Kunde: Kunde knyttet til E&T en. E&T n trenger ikke å ha samme kunde som prosjektet.

• Kundekontakt: Kontaktperson hos kunden.

• Kompetaseform: Kompetanseform på E&T.

• E&T beløp: Summen av kalkulerte ordrerader med kalkulerte á-priser eksklusivt påslag.

• Påslag (kr): Summen av påslag i kr på ordrerader. Kan behandles med individuelle påslag på ordrerader.

• Anbudsbeløp: Summen av kalkulerte ordrerader med kalkulerte á-priser + Påslag kr.

• Påslags mal: Generell påslags mal på hele E&T en.

• Skjul påslag: Skjuler påslag i rapport og faktura.

• Entreprise type: Type E&T , valgene endres under Administrasjon i Next Project av en person med autorisasjon.

• Bokf kostnad: Summen av bokførte kostnader i E&T en.

• Bokf inntekt: Summen av bokførte inntekter knyttet til E&T en.

• Bokf timer: Oppsummering av innrapporterte timer på E&T en.

• Opparbeidet inntekt: Summen av alle debiterbare poster (ordrerader, timer og leverandørfakturaer) med á-pris inkludert påslag i E&T en.

• Opparbeidet ikke fakturert: Opparbeidede debiterbare kostnader inkludert påslag som ennå ikke er fakturert.

• E&T Status: Status på E&T en.

• Ordre dato: Ordre dato.

• Ordresum/budg inntekt: Hvis E&T en er på fastpris, er dette summen av budsjett-/kalkulerte inntekter.

• Budg kostnads prognose: Summen av budsjett-/kalkulerte kostnader.

Godkjent av kunde: Hvis du bruker Next Portal, kan kunder godkjenne E&T en via portalen.

Kundekommentar: Kundens kommentar vises her.

Fakturert: Hvis alt fakturerbart er fakturert i E&T en, er denne boksen avkrysset.

Fakturadato: Siste fakturadato.

Underfanen Orderrader i E&T -modulen: I underfanen ordrerader i E&T -modulen legges ordrerader inn i form av både kalkyle-rader og innrapportert materiale/maskin fra felt.

Når du for eksempel arbeider med et E&T -tilbud, kan du bruke ordrerader for å gjøre kalkylen ved å angi Kalkulert mengde og á-pris/kostnad i ordrerader.

• Kode: Artikkelkode (fra prisliste eller manuelt angitt).

• Betegnelse: Artikkelbetegnelse (fra prisliste eller manuelt angitt).

• Kontonummer: Artikkelens kontonummer, påvirker budsjett og prognose samt fakturering.

• Enhet: Enhet.

• Mengde: Antall av artikkelens enhet.

• Á-pris: Pris til kunde per enhet.

• Prislistens Á-pris: Vis hvilken prisliste artikkelen kommer fra.

• Antall: Faktor for kalkulasjon og utført mengde.

• Utført dato: Dato for da ordreraden ble rapportert.

• E&T -beløp: Mengde * Antall * Á-pris.

• Påslag %: Påslag på ordrerader i %.

• Påslag kr: Påslag i kr, beregnes automatisk basert på Påslag %.

• Anbudsbeløp: E&T -beløp + Påslag kr.

• Kalkulert mengde: Brukes til budsjett/prognose.

• Kostn/enh: Kostnad per enhet på ordreraden.

• Budsjett kostnad prognose: Beløp som overføres til budsjett/prognose.

• Debiterbar: Om ordreraden skal følge med på fakturaen samt generere en opparbeidet inntekt.

• Kommentar: Kommentar på ordreraden (for eksempel for fakturering).