Alle samlingerNext ProjectModules and funksjonerFaktura
E&T (Endring og Tillegg)- Fakturering løpende

Denne artikkelen beskriver hvordan du fakturerer løpende fra E&T (Endring & Tillegg).

Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen beskriver hvordan du fakturerer løpende fra Endrings- og Tilleggsarbeid.

Sørg for at du har gjennomgått innstillingene for kundefakturaintegrasjon for ditt økonomisystem før du begynner å fakturere fra Next Project! Du finner disse HER under integrasjon med det respektive økonomisystemet.

Anbefalingen er at E&T-fakturaer opprettes separat og dermed skilles fra kontraktsfakturaer. På den måten kan du følge inntektene på E&T (også kostnadene kan følges på E&T-nivå), lage prognoser på E&T, samt at eventuelle fakturadiskusjoner ikke påvirker håndteringen av kontraktsfakturaer.

Grunnlag for både løpende og fastpris-E&T opprettes i E&T-modulen.

Grunnlaget for løpende E&T presenteres i E&T-modulen, forutsatt at tilbakemeldingen er gjort på E&T-en. Deretter opprettes faktura enkelt ved å markere den/de E&T som skal inkluderes i fakturaen og trykke på knappen 'Opprett faktura'. Flere Endring og tillegg kan inkluderes i samme faktura hvis det er samme kunde angitt på de markerte E&T-ene.

Fakturainnstillinger

I dialogboksen gjør du valgene dine, se nedenfor.

Periodefilter

Hvis fakturaen kun skal inneholde poster fra en bestemt tidsperiode, klikk på valget Periodefilter og angi perioden.

Tips! Angi alltid kun "Til", slik at eventuelle tilleggsposter fra tidligere alltid blir med, og risikoen for å miste fakturering ikke oppstår.

Innstillinger

Her angir du hvilken informasjon du vil skal vises på fakturaen. Kryss av for Byggmoms hvis fakturaen gjelder omvendt avgiftsplikt, eller Ingen moms hvis hele fakturaen er momsfri. Her er det også mulig å markere E&T som avsluttet når fakturaen opprettes.

Vedlegg

Her velger du om du vil at bilder og andre vedlegg i form av dokumenter og leverandørfaktura-PDF-er fra ÆTA skal inkluderes på fakturaen.

Leverandørfakturaer

Her angir du om du vil at leverandørfakturaer skal tas med på fakturaen, og på hvilket detaljnivå de skal presenteres.

Bokførte timer

Her angir du om du vil at timene skal tas med på fakturaen, og på hvilket detaljnivå de skal presenteres.

Ordrelinjer

Her angir du om du vil at ordrelinjer skal tas med på fakturaen, og på hvilket detaljnivå de skal presenteres.

Opprett fakturaen

Når du trykker på Lagre, opprettes fakturaen i Fakturamodulen med fakturarubrikken "Gjelder E&T". Den kan justeres manuelt. I fanen Fakturalinjer kan du gjøre eventuelle korrigeringer uten at det påvirker det innrapporterte grunnlaget. Se avsnittet for fanen Fakturalinjer for mer informasjon. For flere detaljer om løpende faktura, se artikkelen "Fakturere løpende prosjekt".

Tips! Med riktige innstillinger i Next Project blir inntekten kontert direkte på E&T når fakturaen blir låst. Kontakt Next Support hvis du trenger hjelp med å korrigere de underliggende innstillingene.