Alle samlingerNext ProjectModules and funksjonerFaktura
Betalingsskjema - Fakturering fra Next Project

Denne artikkelen beskriver hvordan du oppretter fakturagrunnlag fra betalingsskjema.

Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen beskriver hvordan du fakturerer fra betalingsskjema til bestiller.

Her kan du se en kort film om hvordan du oppretter fakturaer fra betalingsskjema. Hvis du heller vil ha en skriftlig guide, finner du det lenger ned på siden.

Opprett fakturagrunnlag fra betalingsskjema

For å opprette fakturagrunnlag fra betalingsskjema, bruker du knappen "Opprett faktura" i verktøylinjen.

1. Velg typen faktura i Fakturatyp

• Ordinær heving: innebærer heveperioder i betalingsskjemaet. For dette valget må du også velge heveperioden i Fakturaperioden. Vanligvis velger du en heveperiode om gangen. Men det er også mulig å velge flere rader ved å markere den første i utvalget, trykke ned Shift-tasten og markere den siste i utvalget.

Anbefaling: Velg heveperioder og opprett fakturagrunnlagene i rekkefølge.

• Sluttfaktura: Innebærer den siste fakturaen der det totale beløpet i heveperiodene faktureres, samt eventuell justering.

2. I Heving og fakturainformasjon vises detaljer om den valgte typen fakturagrunnlag.

1. Sluttfaktura: Ved opprettelse av grunnlaget for sluttfakturaen kan du justere maksimalt beløp som skal faktureres. Hvis du må gjøre en større justering enn det som er mulig på grunnlaget for sluttfakturaen, oppretter du et eget fakturagrunnlag utenfor betalingsskjemaet.

3. I Tilleggsinformasjon på fakturaen velger du hvilke betalingsrelaterte beløp som skal vises på fakturagrunnlaget.

4. Bruk knappen "Opprett faktura". Fakturagrunnlagene opprettes, og bekreftelse vises. Fakturagrunnlagene finnes deretter i modulen for faktura.

Kontroller ved opprettelse av grunnlag for sluttfaktura

Sluttbesiktigelse

Hvis det er en dato for sluttbefaring på fanen for prosjektinformasjon, vil det ved opprettelse av grunnlaget for sluttfakturaen kontrolleres om den datoen er passert. Hvis sluttfakturaen opprettes før datoen for sluttbefaring, får du en advarsel "dato for sluttbefaring er ikke passert, vil du fortsette?" Kontroll utføres bare når det er en dato for sluttbefaring.

Detaljer om fakturagrunnlagene som opprettes fra betalingsskjemaet

Kontonummeret du har valgt i konfigurasjonsinnstillingene i administrasjonen brukes for fakturalinjene på heve- og sluttfakturagrunnlagene. Standardvalget her er 4, og det fungerer i de aller fleste tilfeller. Kontakt oss hvis du vil endre det

.

De fakturalinjene som opprettes med valgt kontonummer, gjelder hevebeløp, innholdt beløp, akkumulert innholdt beløp ved sluttheving, samt justering på sluttfakturaen.

Ved opprettelse av grunnlag for hevefaktura brukes hevebeløp og eventuelt beløp som skal innholdes.

Ved opprettelse av grunnlag for sluttfaktura brukes akkumulert innholdt beløp, det vil si summen av tidligere innholdte beløp.

Inntektsbokføring

Hvis inntektsbokføringen er aktivert, genereres også et forslag til bokføring basert på angitt regelverk. Hvis du bruker inntektsbokføring, anbefaler vi alltid at en økonomiadministrator kontrollerer at opplysningene her er korrekte før fakturaen låses og eksporteres til økonomisystemet deres.