Fakturering i løpende prosjekt

Denne artikkelen beskriver hvordan du jobber med løpende fakturering fra Faktura-modulen.

Oppdatert over en uke siden

Her kan du se en kort film om hvordan du oppretter løpende fakturaer. Hvis du heller vil ha en skriftlig guide, finner du det lenger ned på siden.

Løpende fakturering kan også utføres via modulen Arbetsorder eller ÄTA.

I Fakturamodulen, trykk på + -ikonet.

I dialogboksen gjør du valgene dine (beskrevet nedenfor).

• Angi en Fakturarubrikk.

• Fakturaalternativer - velg alternativet Løpende faktura.

Notat: Ved løpende fakturering trenger ikke alternativet for slutfaktura brukes. Project henter alltid alt som ikke tidligere er fakturert. Funksjonen for slutfaktura er beskrevet i avsnittet for Slutfaktura.

• Hvis fakturaen bare skal inneholde en bestemt tidsperiode, merk av for Periodetilter og angi perioden.

Tips! Angi alltid kun 'Til', slik at eventuelle tilleggsposter alltid tas med, og risikoen for tap av fakturering unngås.

• Skjul påslag betyr at eventuell prosentvis påslag på leverandørfakturaer ikke vises på fakturarapporten.

• Skjul kode betyr at artikkel- og timekoder ikke vises på fakturarapporten.

• Kryss av for Byggmoms hvis fakturaen gjelder omvendt avgiftsplikt, eller Ingen moms hvis hele fakturaen er momsfri.

• Skattereduksjonstype, se separate artikler om hvordan du fakturerer med skattereduksjon.

Leverandørfakturaer

Her angir du om du vil at leverandørfakturaer skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Bokførte timer

Her angir du om du vil at timene skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Ordrelinjer

Her angir du om du vil at ordrelinjer skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Avansert AO/ÄTA

Her angir du om du vil ta med alle kostnader som finnes på prosjektet, eller bare de som ligger på prosjektets grunnforpliktelse.

Når du trykker på Lagre, opprettes fakturagrunnlaget. Hvis det er timer som ikke er godkjente, får du en advarsel. Du kan velge å svare Nei (ikke opprette fakturaen), gjennomgå og godkjenne timene for deretter å opprette fakturaen på nytt. Hvis du svarer Ja, uten å godkjenne timene, opprettes fakturagrunnlaget uten disse timene.

Når fakturagrunnlaget er opprettet, kan du gjøre eventuelle korrigeringer direkte i fanen Fakturalinjer. Korrigeringene som gjøres i Faktura-modulen påvirker ikke rapporterte timer, egne ordrelinjer eller kostnader. Historikken holdes intakt, det er kun fakturainnholdet og inntekten som endres.

Bilag vedlegges ved å krysse av for dem i fanen Fakturabilag.

Sjekk alltid fakturarapporten før du går videre! Klikk på PDF-ikonet, trykk på Forhåndsvis og velg alternativ for rapporten, for eksempel om fakturabilag skal vedlegges i rapporten.

Hvis du ser noe du vil korrigere, lukker du rapporten, gjør dine korrigeringer og gjennomgår rapporten igjen. Gjenta til du er fornøyd.

For å gjennomgå, låse og sende fakturaen, se artikler om C-invoice.

For mer informasjon og anbefalinger angående arbeidsmetoder for fakturering, se Fakturering - Arbeidsmetoder produksjon og økonomi.