Fakturering fra arbeidsordre

Denne artikkelen beskriver hvordan du fakturerer fra arbeidsordre.

Oppdatert over en uke siden

Her kan du se en kort film om hvordan du oppretter fakturaer basert på arbeidsordre. Hvis du heller vil ha en skriftlig guide, finner du det lenger ned på siden.

Generelt Fakturering av arbeidsordre skjer fra modulen for arbeidsordre. Dette gjelder først og fremst for deg som arbeider med serviceoppdrag eller har delt opp et prosjekt i aktiviteter/delmomenter i arbeidsordremodulen.

Ved hjelp av filterfunksjonen kan du filtrere ut de arbeidsordrene du ønsker å fakturere, for eksempel de som er merket med status "Utført".

Hvis valgte arbeidsordrer har samme kunde oppgitt, kan du opprette en samlefaktura med flere arbeidsordrer. Ellers oppretter du en faktura per ordre.

Trykk på ikonet for 'Opprett faktura' og velg deretter relevante fakturaalternativer.

Periodetilter

Hvis fakturaen bare skal inneholde en bestemt tidsperiode, klikk på valget Periodetilter og angi perioden.

Tips! Angi alltid kun 'Til' slik at eventuelle tilleggsposter alltid tas med, og risikoen for tap av fakturering unngås.

Skattereduksjonstype

Hvis det er noen form for skattereduksjon som skal brukes, angir du det her sammen med hvilken type arbeid det gjelder.

Innstillinger

Her angir du hva du vil inkludere på fakturaen, om påslag og koder skal skjules. Kryss av for Byggmoms hvis fakturaen gjelder omvendt avgiftsplikt, eller Ingen moms hvis hele fakturaen er momsfri, osv.

Tips! Hvis du bruker valget Merk arbeidsordre som avsluttet, avsluttes arbeidsordren samtidig som fakturagrunnlaget opprettes, og det er deretter ikke mulig å rapportere tilbake på ordren. Å bruke status på arbeidsordre, for eksempel Bestilt, Pågående, Utført og Avsluttet, skaper orden og struktur som er nyttig, spesielt i en serviceintensiv virksomhet med mange arbeidsordrer!

Leverandørfakturaer

Her angir du om du vil at leverandørfakturaer skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Bokførte timer

Her angir du om du vil at timene skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Ordrelinjer

Her angir du om du vil at ordrelinjer skal inkluderes i fakturaen, samt hvordan de skal presenteres.

Når du trykker på Lagre, opprettes fakturaen i fakturamodulen, og den kan deretter justeres manuelt. I fanen Fakturalinjer kan du gjøre eventuelle korrigeringer uten at det påvirker rapportert grunnlag. For mer detaljer om løpende fakturering, se artikkelen om løpende fakturering.