Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerInköp
Hur du administrerar Inköpsmodulen i Next Project

Här kan du läsa om hur man sätter upp register och behörigheter för hantering av Inköp i Next Project.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du sätter upp Inköpsmodulen i Next Project.

Status

Ett antal statusar för Inköpsposter och Anbud finns med från början. För Inköpsstatus kommer nya inköpsposter som skapas upp att få första statusen i listan per default.

För anbudsstatus kan man ange “Slutlig” vilket kommer sätta den aktuella leverantören som leverantör på den aktuella inköpsposten. På samma sätt som för Inköpsstatus kommer nya anbud som skapas upp få den första statusen i listan som default.

E-post-mallar

Under e-postmall kan man hantera och lägga till nya e-post-mallar. De som har Modul = Inköp kommer finnas tillgängliga från Inköps-modulen. I både ämne och meddelandet kan man använda de etiketter som finns under knappen `Dokumentetiketter`.

Företagsmall är tillgänglig för samtliga användare på företaget. Personliga mallar ser bara användaren som skapat den.

Dokumentetiketter

Under Dokumentetiketter kan man sätta upp egendefinierade dokumentetiketter som kan användas i olika underlag i inköp. Se avsnittet `Behörigheter och rättigheter` för rättigheter som krävs.

Etiketterna kommer finnas i alla projekt men man har då möjlighet att sätta egna värden för respektive projekt.

För att skapa dokumentetiketter börjar man med att välja modul Inköp i den övre delen.

För att skapa upp nya etiketter lägger man sedan till dem med plusset i den nedre delen.

Själva värdena på etiketterna sätter man sen i inköpsmodulen i ett projekt så att man kan anpassa värdena till det aktuella projektet.

Företagskategori

Under Företagskategori kan man själv sätta upp intressanta kategorier/branscher som man kan tagga UE/leverantörer med. En UE kan ha flera kategorier. Man kan även koppla företagskategori till ett kontonummer i kontoplanen för att underlätta skapande av inköpsposter.

Region

Under Region kan man sätta vilka geografiska områden som en UE/Leverantör är verksam inom, t ex Linköping, Södra Östergötland eller Skåne. En UE kan ha flera Regioner.

Företagsbedömning

Det finns möjlighet att göra en bedömning på varje leverantör i leverantörsregistret. Här kan man också definiera sina egna dimensioner. Företagsbedömning är ett betyg mellan 0 och 5, Företagsinformation är Ja eller Nej.

Behörigheter och rättigheter

Vad

Hanteras var

Behörighet/Rättighet

Tillgång till Inköpsfliken

-

Administration - Grupper/Rättigheter - Modulrättigheter - Inköp

Administrera Status för en Inköpspost och Leverantör/Anbudslämnare

Administration - Inställningar - Statusar - Inköpsstatus och Administration - Inställningar - Statusar - Anbudsstatus

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - Statusar - Inköpsstatus

Administrera Företagskategori för en Leverantör i Leverantörsregistret

Administration - Inställningar - Typer - Företagskategori

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - Typer - Företagskategori

Administrera Företagsbedömning för en Leverantör i Leverantörsregistret

Administration - Inställningar - Typer - Företagsbedömning

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - Typer - Företagsbedömning

Administrera Region för en Leverantör i Leverantörsregistret

Administration - Inställningar - Typer - Region

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa Rättigheter - Typer - Region

Administrera E-post-mallar

Administration - Inställningar - E-post-mallar

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - E-postmall

Administrera dokumentetiketter

Administration - Inställningar - Dokumentetiketter

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - Egen dokumentetikett

Administrera leverantörskontakter

-

Administration - Grupper/Rättigheter - Administrativa rättigheter - Leverantörer - Leverantörskontakt