Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerRegister och systemadministration
Hur du skapar användargrupper och rättigheter i Next Project
Hur du skapar användargrupper och rättigheter i Next Project

Hur du sätter rättigheter/behörigheter på användare och grupper i Next Project

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln beskrivs hur du hanterar dina användare med hjälp av grupper och rättigheter.

I Administration -> Grupper/Rättigheter finns möjlighet att redigera behörigheter och rättigheter för användare i Next Project och Next Mobile.

Grupper/Rättigheter

I fliken Grupper/Rättigheter kan du hantera behörigheter på gruppnivå.

Alla användare måste tillhöra en grupp i fliken ´Användare´, gruppen anges i fältet ´Primär grupp´. På gruppnivå tilldelas behörighet för

• vilka moduler som gruppen ska ha tillgång till i Next Project och Next Mobile

• om gruppen ska ha tillgång till administration av grunddata

Grupperna kan även användas för att tilldela arbetsorder till flera personer (en arbetspool).

Skapa rättighetsgrupp

För att skapa en ny grupp, gå till fliken ´Grupper/Rättigheter´, klicka på ´lägg till´-knappen och namnge gruppen.

Lägg till eller ta bort användare i grupp

För att lägga till/ta bort användare i en grupp följ stegen nedan:

1. Markera den grupp du vill redigera användare i.

2. Bocka i kolmnen ´Vald´ för de personer som ska ingå i den aktuella gruppen under ´Gruppmedlemmar´.

3. Bocka ur vald för att ta bort personer ur den aktuella gruppen.

Tilldela gruppen rättigheter

Rättigheter på respektive grupp sätts i fälten ´MODULRÄTTIGHETER´ och ´ADMINISTRATIVA RÄTTIGHETER´ i fliken ´Grupper/Rättigheter´.

Samma person kan vara medlem i flera grupper och har då totalen av dessa gruppers rättigheter. Vilka grupper personen ingår i kan du se via Administration -> Användare -> Användardata under ´Välj grupper för användaren´. Du kan även välja grupper för användaren från den vyn:

Arbetspool i Arbetsorder

Samma grupper som finns upplagda i ´Grupper/Rättigheter´ kan väljas in som arbetspool på Arbetsorder genom rullist i kolumnen ´Arbetspool´ på Arbetsordern.

Alla grupper måste inte tilldelas rättigheter men personerna som tillhör en/flera pooler måste ingå i en grupp som har modul/administrativa- rättigheter.

Exempel:

• Gruppen Användare i exemplet ovan har rätt till att använda Next Mobile och där kunna hantera projekt, arbetsorder, dokument, ÄTA, timmar och kunder. I gruppen ingår alla personer i företaget.

• I gruppen Sanering ingår ett urval av personalen. När arbetsordrar tilldelas gruppen ”Sanering” får medlemmarna i denna grupp upp arbetsordrarna i mobila enheter. Denna grupp har däremot inga särskilda rättigheter utan de kommer från gruppen ”Användare”.

Rekommendation vid användande av arbetspool-grupper som skiljer från rättighetsgrupper:

Om rättighetsgrupperna och arbetspool-grupperna skiljer sig åt:

1. Skapa rättighetsgrupperna först och tilldela rättigheter enligt instruktionen i detta dokument.

2. Välj in rätt grupp i fliken Användare på respektive person.

3. Skapa arbetspool-grupper och lägg till medlemmar i dessa grupper. Inga rättigheter behöver tilldelas dessa grupper.