Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerNext Mobile
Hur du arbetar mot en Arbetsorder i Next Mobile
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du arbetar mot en arbetsorder i Next Mobile.

Rapportera mot en arbetsorder

Här kan du se en kort film om hur du rapporterar mot en arbetsorder. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Sök upp en arbetsorder

I de fall du har en arbetsorder tilldelad till dig eller en grupp du är med i kommer den visas när du går in på Arbetsordrar i mobilen. I andra fall får du söka upp arbetsordern via Sök-alternativet i Next Mobile.

Här är en liten film om hur du använder sökfunktionen i Next Mobile. Vill du hellre ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Rapportera mot en arbetsorder

För att rapportera mot en arbetsorder i Next Mobile, följ stegen nedan:

1. Logga in i Next Mobile och klicka på ´Arbetsordrar´

2. Den första fliken ´Alla´, avser alla arbetsordrar som tilldelats dig personligen, fliken ´Pool´ visar alla arbetsordrar som tilldelats en grupp som du tillhör.

3. Klicka på aktuell arbetsorder.

4. Här kan du läsa information om din arbetsorder, t.ex Uppdragsbeskrivning eller vilken kund.

5. Ändra till relevant status och skriv eventuell återrapportering. Återrapporteringen är möjlig att få med på rapporter och fakturering.

6. När du sparat dyker Favoritlistan upp. Ange eventuella maskiner/verktyg/material som du använt.

7. Lägg in/ta bilder för att dokumentera om det behövs. Gör detta genom att klicka på knappen ´Bild´ som finns längst ner till vänster.

8. För att rapportera din lönetid på arbetsordern kan du gå antingen via knappen ´Tid´ längst ner till vänster i arbetsordern

Du kan också gå tillbaka till startmenyn och rapportera enligt rutin för tidsrapportering, för att läsa mer om den klicka här.

Skapa arbetsorder i mobilen

För att skapa en arbetsorder i telefonen så gör du på följande sätt:

1. Logga in i Next Mobile och klicka på ´Arbetsorder´.

2. För att skapa en ny arbetsorder så trycker du på + knappen uppe i högra hörnet.

3. Sök upp det projekt som arbetsordern hör till och fyll i information om arbetsordern

• Om fältet AO-nr lämnas tomt så genererar Next Mobile ett ordernummer automatiskt

• I fältet ´Arbetsorder´ skriver du in arbetsorderns namn inklusive adress (ex. Gruskörning Degebergavägen).

• Skriv referensnummer, om kunden vill ha någon speciell märkning på fakturan.

• Tilldela arbetsordern till dig själv genom att klicka på gubben

eller annan person genom att söka fram med förstoringsglaset eller klicka på neråtpilen för att scrolla fram rätt person. Du kan även lägga arbetsordern i en pool genom att välja grupp i fältet ´Arbetspool´.

• Återrapportering: Skriv in eventuell återrapportering. Detta kan tas med på rapporter och fakturor.

4. Tryck på ´Spara´. Arbetsordern är skapad och det går nu att rapportera på den.

Signera arbetsorder

I Next Mobile kan kunden signera arbetsorder, detta gör du via arbetsorder i mobilen.

1. Välj aktuell arbetsorder

2. Uppe i högra hörnet finns en knapp för signering

3. Klicka på den och be kunden att signera arbetsordern. Tryck på ´Spara´. Signeringen sparas som en bild på arbetsordern.

4. Du får nu frågan om du vill skicka signeringen till kund, markera den person du vill skicka till och klicka då på brevet högst upp till höger. Om du vill lägga till en ny mailadress, klicka på knappen med ett + på.

Sök upp en arbetsorder

I de fall du har en arbetsorder tilldelad till dig eller en grupp du är med i kommer den visas när du går in på Arbetsordrar i mobilen. I andra fall får du söka upp arbetsordern via Sök-alternativet i Next Mobile.

För att söka fram en arbetsorder, följ stegen nedan:

1. Logga in i Next Mobile och klicka på knappen ´Sök´

2. I sökfunktionen kan du söka på projektnummer, projektnamn, arbetsordernummer eller arbetsordernamn.

3. Markera den arbetsorder du vill öppna och klicka på ´Arbetsorder/ÄTA´ för att öppna och se information om arbetsordern/ÄTAn.

4. Härifrån kan du också klicka på ´Öppna projekt´ eller ´Ekonomi´ om du har behörigheter och se information om de delarna.

Checklista

Om det finns en checklista kopplad till en arbetsorder hittar du den längst ner i arbetsordern. I kolumnen utfört checkar du i det som är klart. I kolumnen längst till höger kan du lägga till en kommentar för respektive punkt.

Hämta dokument i Next Mobile

1. Gå in i Next Mobile och klicka på ´Dokument´

2. Sök på de projekt du vill hämta dokument ifrån.

3. Markera aktuellt projekt och bläddra längst ner på sidan för att se dokument på projektet, klicka på ikonen till höger för att öppna bilden

4. För att ladda upp bild/dokument klicka på knappen ´Välj filer´