Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerNext Mobile
Hur du återrapporterar på mängdkontrakt i Next Mobile
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När mängdkontrakt förekommer på ett projekt består återrapporteringen av två delar:

1. Återrapportering av timmar, maskiner och material för att få koll på projektets verkliga kostnader. Görs av alla mobilanvändare enligt vanlig rutin för tidrapportering i Next Mobile.

2. Återrapportering av framdrift i projektet. De återrapporterade utförda mängderna ligger till grund för uppföljning av mängdförteckningen samt fakturering i de fall som de utförda mängderna faktureras. Detta ska göras av en utsedd person/roll, förslagsvis platschef, arbetsledare eller motsvarande. Görs inte av samtliga personer på platsen, då finns en risk att det rapporteras dubbletter.

Återrapportering av tid och kostnader

Återrapportering av timmar, verktyg, maskiner, redskap och övriga kostnader sker på arbetsorder 1 (Tid & kostnader) i exemplet. Alla kostnader samlas på samma arbetsorder. För mer information gällande tidrapportering, klicka här.

Det är även på arbetsorder 1 som eventuella leverantörsfakturor bokförs (så länge det inte är ÄTA-arbeten).

Återrapportering av framdrift kan göras via Next Mobile i modulerna ´Dagbok´ eller ´Dagbok 2.0´.

Återrapportering av framdrift i ´Dagbok´

1. Klicka på ´Dagbok´

2. Sök fram rätt projekt via sökfunktionen eller välj från listan

3. Välj vilken dag återrapporteringen avser. Detta kan göras i samband med att den ordinarie projektdagboken fylls i, om det är samma person.

4. Vid behov, fyll i relevant information i textfälten och klicka på ´Spara´

5. Kontrollera att arbetsordern som återrapportering av framdrift ska ske på är vald. Om nej, fäll ut rullgardinslistan och välj rätt arbetsorder. Listan med artiklar för mängdförteckningen visas först.

6. Ange den utförda mängden på aktuella artiklar i listan och klicka sedan på Spara.

7. Återrapporteringen visas längst ner under ´Resursrader´.

Återrapportering av framdrift i ´Dagbok 2.0´

1. Klicka på ´Dagbok 2.0´

2. Välj projekt högst upp, markera aktuell dag och klicka på orangea plusset längst ner för att skapa ett nytt dagboksblad.

3. Välj sedan den Arbetsorder där du ska återrapportera för mängdkontrakt, klicka sedan på ´Skapa´.

4. Klicka sedan på ´Orderrader´ och det orangea plusset längst ner.

5. Då kommer det upp en lista med de artiklar som är mängdade på arbetsordern upp först. Klicka på plusset för respektive artikel du vill lägga till.

6. De artiklar du lagt till syns nu under fliken ´Orderrader´.