Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerPlanering
Hur du jobbar med Resursplanering i Next Project

Den här artikeln beskriver hur du använder resursplanering i Next Project

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du använder Resursplanering i Next Project på ett effektivt sätt.

Övergripande

Resursplanering är ett verktyg att fördela arbetsordrar på befintlig personal. Den ger en snabb överblick och är enkel att förstå och använda.

Denna artikel är tänkt att hjälpa dig snabbt komma igång och få en övergripande förståelse i hur modulen fungerar. I nuläget finns inga kopplingar till övriga systemet - se modulen som ett sätt att ersätta Excel-arket eller vita tavlan som hänger på många byggföretag.

Modulen ingår inte som standard utan måste aktiveras, samt tilldelas behörighet till.

Resursplanering

I fliken Resursplanering ser du personal i listan till vänster om planeringsvyn och arbetsordrar på valt projekt under planeringsvyn. Här kan man se att en person har blivit tilldelade 1 st arbetsordrer. För att fördela arbetsorder, följ stegen nedan:

1. Markera arbetsorder att planera. Man använder inte drag och släpp härifrån, utan välj en arbetsorder och klickar på den eller de dagar man vill fördela den på.

2. Klicka på en dag, alternativt markera flera dagar för att fördela arbetet till aktuell person.

Arbetsorder

I stegen ovan förklaras hur du fördelar ut en arbetsorder till en person i fliken Resursplanering. I fliken Arbetsorder kan du även fördela ut personer på arbetsordrar.

Då får du upp arbetsordrarna i en lista till vänster om planeringsvyn och personerna du kan fördela ut listas under planeringsvyn.

För att fördela personal, följ stegen nedan

1. Välj person du vill fördela på en arbetsorder. Man använder inte drag och släpp härifrån, utan välj en person och klickar på den eller de dagar man vill fördela den på.

2. Klicka på en dag, alternativt markera flera dagar för att fördela personen till aktuell arbetsorder.

Översikt

Nedan beskrivs de huvudsakliga funktionerna i Tidplan.

1. Genom att ha knappen ´Visa underliggande data´ i klickad kan du titta på aktuellt projekt och dess underliggande projekt.

2. Grupp. Här väljer man att filtrera fram användare i en grupp.

3. Visa valt projekt. Om ikryssad, visas bara arbetsordrar på valt projekt.

4. Man kan byta vecka eller välja att centrera planeringen på ett visst datum.

5. Du tar bort en utplanerad post genom att högerklicka och klicka på ´Ta bort´. Du kan flytta en post genom att klicka på posten och dra den till rätt plats.

Not: Det är en inställning som anger vilken information den förklarande texten på staplarna ska innehålla. Man kan fritt välja Projektnamn/Projektnummer/AO-namn/AO-nr. Om du vill ändra den information som visas kontaktar du supporten så får du hjälp att göra inställningen.