Betalplan - Skapa och skicka dokument
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du gör din betalplan till ett dokument och hur du sen kan distribuera den.

Spara betalplan som dokument

För att spara betalplanen som ett PDF-dokument. Tryck på knappen ´Skriv ut´ i verktygsfältet, sedan knappen ´Spara dokument´ i dialogrutan.

Välj AO eller ÄTA där dokument ska sparas. Är det generellt för projektet, rekommenderas att spara under Grundåtagandet – AO 1. Välj dokumenttyp för att lättare kunna hitta den här typen av dokument.

Tips:

Använd dokumenttyp ”Betalplan” som sätts upp under Administration -> Inställningar -> Typer -> Dokumenttyp.

Skicka Betalplan

Skicka betalplan via E-post

För att skicka betalplan via E-post använd knappen Skicka betalplan i verktygsfältet.

1. Man får upp dialogrutan Välj alternativ för rapporten där man först väljer de inställningar som är lämpliga och kan sen förhandsgranska betalplanen innan man skickar den.

2. Använd knappen Skicka e-post från dialogrutan där förhandsgranskningen visas.

3. Välj mottagare. Kundkontakten är förvald i listan med mottagare om kundkontakten har e-postadress i kundregistret.

4. Kontrollera att Från-fältet innehåller en e-postadress. Om det är tomt, behöver en e-postadress läggas in på användaren.

5. Välj e-postmall, eller fyll i Ämne och Meddelande. Saknas e-postmall, se Klicka här för att läsa mer om hur du lägger till e-postmallar.

6. Använd antingen knappen Skicka och Spara eller Skicka

• Skicka och Spara: Betalplanen skickas först via e-post, efter det får man upp en dialogruta för att välja var man vill spara betalplanen som PDF-dokument.

• Skicka: Betalplanen skickas via E-post och en bekräftelse om att det har skickats visas.

Visa E-postarkiv

För att se E-post skickad med betalplan använd knappen Visa E-postarkiv i verktygsfältet.