Hur du checkar in och ut dokument med hjälp av Next Docs
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du checkar ut och in filer i Next Project med hjälp av Next Docs.

OBS: För att ha tillgång till funktionen måste du ha en aktiv Next Docs-licens, kontakta din systemadministratör om du saknar tillgång.

Du behöver också ha appen Next Docs installerad för att denna funktion ska fungera.

Med hjälp av Next Docs kan du checka ut en fil för att editera den och då samtidigt låsa den så att ingen annan kan ändra i den samtidigt.

Markera det dokument som du vill ändra i och klicka på ikonen för Checka ut.

När du klickar där checkas filen ut och låses av systemet så att ingen annan kan checka ut det.

När du checkar ur en fil öppnas också appen Next Docs och du får en notis om vad som har hänt, t ex som nedanstående bild.

Om det i ditt Windows finns kopplat ett program som standard för att öppna den typen av fil, öppnas också filen automatiskt.

I appen har du nu några olika val

• Öppna - Öppna filen med standardprogrammet för den typen av fil.

• Öppna med - Öppna filen men välj själv vilket program du vill öppna den med.

• Checka in - Checka in filen igen och ladda upp den uppdaterade versionen till Next Project. Detta gör du när du är klar med uppdateringen och har sparat alla dina ändringar.

• Uppdatera och fortsätt arbeta - Ladda upp den senaste sparade versionen på din dator till Next Project men behåll filen utcheckad. Genom att göra detta gör du så att andra användare i Next Project kan se dina ändringar men de kan fortfarande inte ändra i filen eftersom du har den utcheckad.

• Ta bort lokal kopia - Avbryt incheckningen och ta bort filen från din dator. Detta gör du när du av misstag checkat ut en fil eller bara ångrar dig. Observera att om du gjort ändringar kommer dessa inte att laddas upp till Next Project.

En viktig notering här

• Om du väljer att checka in en fil kommer den fil som är senast sparad på din dator att laddas upp till Next Project och sedan tas bort från din dator.

• Om du fortfarande har filen öppen och då också kanske osparade ändringar, kommer filen fortfarande den senast sparade filen att laddas upp och då utan dina senaste ändringar. Om du råkar göra så, kommer du få följande felmeddelande

• Denna kommer eftersom du fortfarande har filen öppen.

• I det här fallet, spara filen någon annanstans, och ladda sedan upp filen manuellt som en ny version.

• Om du sparar dina ändringar, stänger filen och sen klickar på Försök igen kommer filen att tas bort.

• Om du skulle råka ut för detta går filen att återställa från Papperskorgen i Windows.

Efter att du checkat in filen igen finns den tillgänglig i Next Project som en ny version och efter detta kan en annan användare check ut filen och editera den.

OBS: Använd appen Next Docs för att öppna filer som du har checkat ut och vill ändra i. Filerna finns sparade temporärt på din lokal dator men för att undvika att dina ändringar inte sparas korrekt i Next Project rekommenderar vi att man inte öppnar filer från Utforskaren utan från appen.