Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerBokförda kostnader/Intäkter
Hur du jobbar med bokförda kostnader/intäkter i Next Project
Hur du jobbar med bokförda kostnader/intäkter i Next Project
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du jobbar med bokförda kostnader och intäkter på dina projekt i Next Project.

Under fliken Bokf kostn/Int hamnar alla bokförda kostnader och intäkter på projektet. Här finns bland annat interna verifikat för arbetstid och resor men även verifikat från ekonomisystemet i form av t.ex. leverantörs-fakturor och kvitton m.m. På intäktssidan finns t.ex. kundfaktura-verifikat.

Kolumner under kostnader

Skapad

Datum då posten skapades

Skapad av

Den användare som skapade posten

Ändrad

Datum då posten ändrades

Ändrad av

Den användare som senast ändrade posten

Sökväg till fil

Visar om det finns bild kopplad till kostnaden

Verifikation nr

Postens verifikationsnummer

Verifikationstext

Postens verifikationsnamn

Projektnr

Projektets nummer

AO/ÄTA

AO/ÄTAns nummer

AO/ÄTA-benämning

AO/ÄTAns namn

Konto

Kontonumret kostnaden är bokförd mot

Kontobeskrivning

Namnet på kontot kostnaden är bokförd mot

Debiterbar

Visar om posten är debiterbar eller inte

Fakturerat

Visar om posten är fakturerad eller inte

Faktura nr

Visar vilket fakturanummer posten är fakturerad på

Leverantörens fakturanr

Nummer på kostnadens leverantör

Leverantör

Namn på kostnadens leverantör

Inköp/Betalplan

Om ni jobbar med betalplan i inköpsmodulen kan ni koppla en kostnad till den betalplanen (det måste vara samma konto i betalplanen som på verifikatet)

Notering

Notering på kostnaden

Postit-lappen

Visar om det finns en notering på kostnaden (dubbeklicka för att se/skriva notering)

Bokf datum

Datumet posten bokfördes

Nettobelopp

Postens nettobelopp

Påslag (%)

Visar postens påslag i %

Påslag (kr)

Visar postens påslag i kr

Upparb intäkt

Nettobeloppet + påslag

Inkludera i rapporter

Om den är vald kommer kostnadens bilaga att vara möjlig att inkludera i rapporter

Lägg till manuella kostnader

Du kan själv lägga till manuella kostnader genom att klicka på lägg-till knappen. Fyll sedan i information om kostnaden och klicka på spara. De rödmarkerade fälten är obligatoriska för att kunna spara posten.

Dela verifikat

Du kan dela ett verifikat genom stegen nedan:

1. Markera verifikatet du vill dela på och klicka på knappen ´Dela verifikat´.

2. Skriv in det belopp du vill ha kvar på nuvarande projekt i fältet belopp och klicka på det vita fältet utanför.

3. Då skapas det en ny rad med resterande belopp, ange nytt projekt och/eller AO/ÄTA du vill att resterande belopp ska konteras mot.

Det går att dela upp kostnaden på flera projekt/AO/ÄTA, upprepa då steg 2 och 3.

Lägg till bild

Det går att lägga till en bild på en kostnad genom att markera den post du vill lägga till en bild till och klicka på ´gemet´ och sedan ´Ladda upp ny fil´ och sedan välj fil. Det går sedan att välja om du vill ha med bilderna vid skapande av rapporter eller kundfakturor.

Visa fakturabild

Genom att klicka på ´Faktura´ på panelen ute till höger kan du se fakturabilden i samma fönster.

Kolumner under Intäkter

Skapad

Datum då posten skapades

Skapad av

Den användare som skapade posten

Ändrad

Datum då posten ändrades

Ändrad av

Den användare som senast ändrade posten

Sökväg till fil

Visar om det finns bild kopplad till intäkten

Verifikation nr

Postens verifikationsnummer

Verifikationstext

Postens verifikatonsnamn

Projektnr

Projektets nummer intäkten är bokförd på

AO/ÄTA

AO/ÄTAns nummer intäkten är bokförd på

AO/ÄTA-benämning

Namn på AO/ÄTAn intäkten är bokförd på

Konto

Kontonumret intäkten är bokförd mot

Kontobeskrivning

Namnet på kontot intäkten är bokförd mot

Bokf datum

Datumet posten är bokförd på

Nettobelopp

Postens nettobelopp

Lägg till manuella intäkter

Du kan själv lägga till manuella intäkter genom att klicka på lägg-till knappen. Fyll sedan i information om intäkten och klicka på spara. De rödmarkerade fälten är obligatoriska för att kunna spara posten.