Generelle funksjoner i Next Project
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen beskriver grunnleggende funksjoner som er nyttige i Next Project. Funksjonene/knappene som forklares forekommer i de fleste modulene.

Generelle knapper

A blue logo with a white circle

Description automatically generated

Legg til – Finnes I alle deler I Nex Prosjekt der det går ann å legge til et nytt objekt. Eksempelvis prosjekt, arbeidsordre, faktura, m.m.

Lagre – skal anvendes når du vil lagre endringer, er kun klikkbar når det er noe å lagre.

Papirkurv – Brukes når man vil ta bort/slette noe, marker det du vil ta bort/slette og trykk på knappen papirkurv.

A white square with blue arrows

Description automatically generated

Oppdatere – Brukes for å laste opp den siste innrapporterte dataen. Ekempelvis om en bobilbruker rapporterer tid samtidig med at du jobber i klienten, da kan du behøve å oppdatere, for å få inn de siste oppdateringene. Hver gang du åpner Next Prosjekt på nytt (F5) er det helt oppdatert.

A white square with blue and black text

Description automatically generated

Vise underliggende data – Brukes for å vise alt markerte data under markert prosjekt. Brukes ofte når man står i et hovedprosjekt og eksempelvis ønsker å se alle underliggende prosjekter i modulen ´prosjektoversikt´.

Eksportere til Excel

Du kan eksportere data fra Next Prosjekt til Excel. Velg aktuell modul der du vil eksportere data til en Excel-fil, i eksempelet under har vi valgt en arbeidsordresom vi vil eksportere kobførte timer fra. Klikk på knappen Éksportere til Excel´og velg format.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Kolonner

Vise skjulte kolonner

I alle moduler kan du velge hvilke kolonner du vi se og i hvilken sortering du vil ha dem.

For å åpne/lukke kolonner, følg stegene under:

1. Hold musepekeren over en valgfri kolonne og klikk på nedtrekkspilen som kommer opp og så trykker du på kolonner.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

2. Da får du opp en liste over alle kolonner som finnes, som kan åpnes/lukkes i den angitte modulen du befinner deg i:

A screenshot of a computer

Description automatically generated

3. Velg de kolonner du vil se og ta bort det du ikke vil se, klikk så på Anvend/bruk. Kolonne endringen gjelder kun din bruker, så om dine kollegaer også vil gjøre endringer må de følge samme retningslinje.

Filtrere kolonner

Med filterfunksjonen kan du filtrere frem ulike data i databasen din, for eksempel en viss type prosjekt i modulen 'Prosjektoversikt' eller fakturaer som ikke er sendt i modulen 'Faktura'. For å bruke filterfunksjonen, følg trinnene nedenfor:

1. Stå på aktuell modul og klikk på filter-knappen. I eksemplet nedenfor er vi i prosjektoversikten og har stilt oss på 00-prosjektet øverst, og klikket på knappen 'Vis underliggende data', for å få frem alle prosjekter som ligger under 00-prosjektet.

2. Når du trykker på filterknappen, vil det komme et grønt felt under alle kolonneoverskriftene.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

3. Angi i det grønne feltet hvilke data du vil filtrere frem. Det gjør du ved å klikke i feltet under respektive kolonneoverskrift og fylle inn søkeord (du kan fylle inn data i flere av feltene). Klikk deretter på filterknappen igjen.

A screenshot of a computer error

Description automatically generated

4. I eksempelet nedenfor har vi sortert frem alle prosjekter som har komensasjonsformen "Løpende regning" og har prosjektkategori "Bedrift":

A screenshot of a computer

Description automatically generated

5. Ønsker du å nullstille filteret, kan du enten klikke på krysset for det feltet du har fylt ut eller klikke på filter-knappen igjen:

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Opprett favorittfilter

Hvis du ofte bruker filterfunksjonen for å filtrere fram ulike data i Next Project, kan du opprette favorittfilter for å gjøre jobben enklere. For å opprette favorittfilter, følg trinnene nedenfor:

1. Begynn med å filtrere fram den informasjonen du vil opprette favorittfilter for. I dette tilfellet bruker vi det samme som i eksempelet ovenfor i prosjektoversikten: Kompensasjonsform - Løpende regning og Prosjektkategori - Firma.

2. For å lagre filteret som et favorittfilter, klikk på knappen med en stjerne helt til høyre og deretter ´Nytt filter´

3. Angi filternavn og trykk på OK

A screenshot of a computer

Description automatically generated

4. Favoritt filteret er nå laget, du finner det ved å gå trykke på knappen med en stjerne på:

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Ta ut PDF- rapporter

PDF-knappen brukes til å skape rapporter fra Next Project. I eksempelet nedenfor tar vi utgangspunkt i modulen for ekstra arbeid (E&T). For å skape en rapport, følg trinnene nedenfor:

1. Klikk på PDF-knappen og velg hvilken type rapport du ønsker.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

2. I venstre visningsvindu kan du angi en egen tittel og hva du vil inkludere/vises i rapporten.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

3. Herfra kan du også forhåndsvise rapporten, skrive den ut, sende den som e-post og lagre den som et dokument, da vil dokumentet havne under "Dokument"-modulen.