Alle samlingerNext ProjectModules and funksjonerProsjekttillatelser
Oppsett av prosjektrettigheter i Next Project
Oppsett av prosjektrettigheter i Next Project

Flyten for prosjekttillatelser i Next Project.

Oppdatert over en uke siden

Hurtigguide

Hurtigguide

1. Gå inn i Administrasjon – Brukere

• Se hvilke grupper brukeren er knyttet til

• Se hvilke rettigheter brukeren har

2. Gå inn i Administrasjon – Grupper

• Opprett/endre rettighetsgruppe

• Skal gruppen bemannes manuelt?

• Tildel medlemmer

• Sett rettigheter til moduler

• Sett administrative rettigheter

3. Gå inn på Administrasjon – Prosjektrettigheter

• Marker prosjekter der rettigheter skal settes

• Kryss av for gruppe som skal ha tilgang

• Skal underliggende prosjekter omfattes?

• Hvis manuell bemanning skal brukes, gå til fanen Bemanning – kryss av for hvem som skal ha rettigheter til prosjektet.

Tips!
Glem ikke å gi alle (bortsett fra eksterne personer) tilgang til Fraværsprosjektet!

• Dette sikrer at alle interne medarbeidere kan registrere og se fravær.

• Kontroller alltid hvilke grupper en person er medlem av før du begynner med rettighetsoppsettet.

• Dette forhindrer overlappende eller manglende rettigheter.

• Dokumenter hvordan gruppene skal settes opp og hvem som skal ha tilgang hvor.

• Dette gir en klar oversikt og hjelper med å holde styr på tilganger og rettigheter.

Oppsett trinn for trinn

Her følger en kort beskrivelse av et grunnleggende oppsett med prosjektrettigheter. Veiledningen er basert på et eksempel med et fiktivt selskap for å gjøre det lettere å forstå flyten.

Svensk Markentreprenad har tjue yrkesarbeidere og fire prosjektledere - Mats, Erik, Sanna og Lotten. Det er også en person som fungerer som lagbas på prosjekter ved behov.

Prosjektlederne driver sine egne prosjekter og rapporterer også tid mot disse. I tilfeller av fravær eller annen tid, rapporterer de også mot interne prosjekter og fraværsprosjektet i Next Project. Hver prosjektleder har en egen prosjektnode der de legger inn sine egne prosjekter.

Bedriften har også flere innleide underentreprenører (UE) som skal kunne rapportere tid mot utvalgte prosjekter. Dette ønsker man å kunne styre fra gang til gang når man anskaffer UE til et prosjekt.

På kontoret er det to administratorer som håndterer fakturering og lønnsadministrasjon, samt en administrerende direktør (CEO) som ønsker innsikt i alle prosjekter. Revisor krever også årlig innsyn for avstemming.

Identifisering av grunnleggende tilganger

Det er et svært viktig trinn å først sette seg ned og kartlegge hvordan tilgangene skal være, hvem som skal få tilgang til hva og til hvilke prosjekter. Her kan man lett skape forvirring hvis man ikke tenker klart.

I Svensk Markentreprenads tilfelle er følgende behov identifisert:

• CEO skal ha tilgang til alt.

• Administratorer skal ha tilgang til alt unntatt håndtering av prosjektoversikten.

• Alle prosjektledere skal bare kunne se sine egne prosjekter i Next Project, legge inn tid mot dem, samt tid mot Interntid-prosjektet og Fraværsprosjektet. I sine prosjekter skal de kunne gjøre alt unntatt å låse fakturaer og heller ikke sende dem til kunden.

• Yrkesarbeiderne skal kunne registrere tid, registrere arbeidsordre og endringer, samt se dokumenter i alle prosjekter.

• Lagbasen skal ha de samme rettighetene som yrkesarbeiderne, men skal også kunne føre dagbok på prosjektene.

• Underentreprenører (UE) skal kunne legges til manuelt i utvalgte prosjekter, men ikke registrere endringer/arbeidsordrer (men kunne legge inn tid mot dem).

• Revisoren skal ha lesetilgang til fakturaer, bokførte kostnader/inntekter, bokførte timer samt prosjektoversikten.

Oppsett av rettigheter i Next Project

Alle rettigheter til ulike deler av Next Project settes opp via fanen Grupper under knappen 'Administrasjon'. I Next Project setter man opp rettighetene som følger:

1. Opprett en gruppe ved å klikke på 'Legg til' knappen under grupper (velg om den skal ha manuell bemanning for å kunne velge personer fritt ved tildeling av rettigheter til prosjekt, for eksempel hvis UE skal brukes).

2. Tildel medlemmer til gruppen (visningen øverst til høyre).

3. Tildel modulrettigheter (visningen nederst til venstre).

4. Tildel administrativ rettighet (visningen nederst til høyre).

5. Tildel prosjektrettighet (gruppe eller manuell bemanning) under fanen prosjektrettigheter.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

I selskapet Svensk Markentreprenads tilfelle må man opprette flere nye grupper for å få til rettighetene. Vi anbefaler at man oppretter nye grupper og gjør dem klare før man fjerner de gamle gruppene – dette for å unngå at en gammel arv av rettigheter blir liggende igjen og forstyrrer, noe som kan føre til at man ser for mye eller for lite i Next Project.

Person/Ansatt

Ny gruppe som evt skal skapes

Prosjekt-tilgang, leserrettighet

Prosjekt-tilgang, skriverettighet

Admin rettighet

CEO

Ledelse (Ny gruppe)

Alle

Alle

Alle

Administratører

Administratører

Standard

Standard

Standard

Prosjektledere

Hver PL skal ha en egen gruppe der man selv er medlem

Alle

Alle bortsett fra å låse faktura og sende faktura

Standard lik det som er i PL-gruppe i dag

Bruker

Bruker (finnes i dag)

Standard

Standard

Standard

UE

UE (Ny gruppe)

Samme som bruker

Standard som bruker, Ikke lage AO og E&T

Standard

Revisor/Regnskap

Revisor/ Regnskap

Alt

Ingenting

Bruke webklient, kontoplan, Kunder, Leverandører, Timesatser, Prisliste

Når gruppene er opprettet, skrive- og leserrettigheter er satt, medlemmer er tildelt gruppen samt de administrative rettighetene er klare for HVER gruppe, skal prosjektrettighetene deles ut på prosjektene. Koble på prosjektrettighetene på prosjektet.

Flyten for dette er som følger:

Gå til Administrasjon -> Brukere/Rettigheter -> Prosjekttillatelser, marker deretter det prosjektet som skal tildeles tilgang.

Velg hvilke grupper som skal ha tilgang til prosjektet. Huk av i boksen ´Tilgang´.

Kontroller om underliggende prosjekter skal omfattes av rettigheten, om rettigheten skal "arves" ned til underliggende prosjekter.

Huk av for ´Omfatter underprosjekter´ i så fall. Hvis en gruppe er gråmarkert (for eksempel Super-admin nedenfor i bildet), skyldes det at gruppen allerede arver tilgangen til dette prosjektet fra et prosjekt som ligger høyere opp i prosjektstrukturen.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

Fanen "Prosjekttilgang" har to underfaner - "Gruppe" og "Bemanning". Over er fanen "Gruppe" behandlet. Fanen "Bemanning" brukes til manuelt å bemanne prosjekter med ressurser, for eksempel en spesifikt utpekt UE eller bruker.

A screenshot of a computer

Description automatically generated

I bildet ovenfor vises ruten "Brukere". Her markerer du de personene som skal ha tilgang til prosjektet (hvis gruppen er satt opp med manuell bemanning). Avmerkingsboksen "Vis standardbemanning" viser hvilke personer som inngår i gruppen som standard – disse kan du ikke endre. Hvis du vil bemanne et prosjekt manuelt, for eksempel hvis du vil at kun en spesifikk UE skal ha tilgang til prosjektet, så markerer du den personen og lagrer deretter.

Når prosjektet har blitt bemannet med gruppe/manuell bemanning, gjelder tilgangene umiddelbart. Alle må laste inn Next Project på nytt for at endringene skal tre i kraft – både på mobilen og i klienten.

Eksempeloppsett for grupper og tillatelser

I vårt eksempel med selskapet Svensk Markentreprenad, vil tillatelsene se ut som følger:

Prosjektnavn

Tilhørighet (Gruppe)