ÄTA - Fakturera fastpris
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du fakturerar ÄTA när du har fast pris.

Kontrollera att du har gått igenom inställningarna för kundfakturaintegration för ditt ekonomisystem innan du börjar fakturera från Next Project! Du hittar dessa HÄR under integration med respektive ekonomisystem.

Skapa en ÄTA och lägg in en artikel för fastpris i under fliken Orderrader, alternativt skriv manuellt.

Därefter skapas faktura enkelt genom att markera den/de ÄTA som ska ingå i fakturan och trycka på knappen ´Skapa faktura´. Flera ÄT:or kan ingå i samma faktura, om det är samma kund angiven på markerade ÄT:or.

I dialogrutan gör du dina val, för inställningar och orderrader. Övriga alternativ är inte relevanta vid fastprisfaktura, se till att de inte är ikryssade.

Inställningar

Här anger du vad du vill ta med på fakturan om påslag och koder ska döljas. Kryssa i Byggmoms om fakturan avser omvänd skattskyldighet, eller Ingen moms om hela fakturan är momsfri. Här finns även möjligheten att markera ÄTA avslutad mm.

Orderrader

Här anger du att orderrader ska tas med till fakturan, samt hur den ska presenteras.

När du trycker på Spara upprättas fakturan i Fakturamodulen med Fakturarubrik Avser ÄTA. Den går att justera manuellt.

Tips! Med rätt inställningar i Next Project får du intäkten konterad direkt på ÄTA, när fakturan blir låst. Kontakta Next Support om hjälp behövs att korrigera bakomliggande inställningar.