Manuella fakturor och hur du ändrar i befintliga fakturor i Next Project
Manuella fakturor och hur du ändrar i befintliga fakturor i Next Project

Beskrivning hur du skapar manuella fakturor och hur du ändrar i befintliga fakturor

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel innehåller information om hur du skapar manuella fakturor, hur du korrigerar befintliga fakturor samt hur du lägger till fakturabilagor.

Skapa manuella fakturor

Med manuell faktura avses en kundfaktura som inte skapas baserat på registrerat underlag från betalplan, ÄTA eller arbetsorder. Här kan du se en kort film om hur du skapar upp manuella fakturor. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan filmerna spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Korrigera fakturor

Här kan du se en kort film om hur du korrigerar befintliga fakturaunderlag. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan filmerna spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Lägga till fakturabilagor

Här kan du se en kort film om hur du lägger till fakturabilagor. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan filmerna spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Skapa manuella fakturor

Med manuell faktura avses en kundfaktura som inte skapas baserat på registrerat underlag från betalplan, ÄTA eller arbetsorder. För att skapa en manuell faktura, gå till Fakturamodulen och klicka på lägg till-knappen. Under fakturaalternativ, väljer du Manuell faktura och de inställningar du vill ha på fakturan. Fyll sedan i Fakturarubrik och klicka på spara.

När du bockat i manuell faktura går det inte att välja att inkludera bilagor, leverantörsfakturor, bokförda timmar eller orderrader som rapporterats på projektet.

Lägg till fakturarader

I en manuell faktura behöver du lägga till fakturarader manuellt.

För att lägga till fakturarader klickar du på lägg till-knappen och skriv in den text som ska synas på fakturan.

Du kan även hämta in artiklar från er prislista till fakturan, genom knappen Lägg in artikel.

I fältet beskrivning kan du söka efter den artikel du vill lägga till.

När du lagt till all information på fakturan kan du förhandsgranska den genom att klicka på PDF-knappen.

Korrigera fakturor

En faktura är redigeringsbar fram till at den är markerad som låst. För att redigera en redan skapad faktura går du till fakturamodulen och markerar den faktura du redigera. Alla rader i fakturaraderna är redigeringsbara, markera det fält du vill redigera och fyll i ny information.

OBS! Ändringar som görs i fakturarader generaras endast en ändring på fakturan och inte i någon annan modul. Exempelvis om du lägger till extra timmar för en hantverkare i fakturan kommer det inte fler timmar under modulen Bokf timmar.

Knappar i fakturarader

Lägg till

Lägg till en ny rad i fakturan

Spara-knappen

Spara ändringar

Papperskorgen

Tar bort den/de rader som är markerade

Lägg in artikel

Lägg till artikel från prislista

Ändra artikel

Får upp samma vy som när du lägger till en ny artikel, härifrån kan du justera information på den rader som du markerat.

Kopiera valda rader

Kopierar den/de rader som är markerade

% Uppdatera påslag/avdrag

Uppdaterar påslag/avdrag för de rader som är markerade

Infoga före vald rad

Infogar ny rad över markerad rad

Summera

Summerar de markerade raderna och skapar en ny rad med summan

B, I , U

Ändrar markerad text till fet, kursiv eller understruken

Lägga till fakturabilagor

Vid skapande av en löpande faktura kan du välja vilka bilagor du vill inkludera till fakturan när du skapar fakturan.

Alla fakturabilagor hittar du i fliken Fakturabilagor.

I vänstra vyn ser du alla leverantörsfakturor som är bokförda mot projektet och som är markerade som debiterbara i modulen Bokf kostn/Int. I den högra vyn ser du övriga fakturabilagor kopplade mot projektet.

I båda vyerna kan du markera de bilagor du vill skicka med genom att klicka i bocken faktureras.

Det går att lägga till övriga fakturabilagor genom att klicka på lägg till-knappen i den högra vyn.