Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerRegister och systemadministration
Hur du lägger till nya användare och aktiverar/inaktiverar dessa i Next Project
Hur du lägger till nya användare och aktiverar/inaktiverar dessa i Next Project

Beskrivning av hur du kan skapa nya användare, aktiverar/inaktivera dessa och byter lösenord

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du hanterar dina användare i Next Project.

Här kan du se en kort film om hur du lägger till nya användare. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Lägg till användare

Aktivera, inaktivera användare och sätt lösenord

Här kan du se en kort film om hur du aktiverar/inaktiverar användare och hur du sätter/byter lösenord för upplagda användare. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Lägg till användare

För att kunna lägga till en ny användare behöver du tillgång till Administration. Klicka på ´Administration´ och sedan ´lägg till´-knappen för att skapa en ny användare.

En dialogruta kommer upp där du får godkänna registrering av en ny licens, klicka OK.

Fyll sedan i information om den nya användaren. Alla rödmarkerade fält är obligatoriska för att du ska kunna skapa användaren, fyll i så mycket information du vill för användaren. Du kan välja om du vill fylla i i den övre eller undre vyn:

Primär grupp = anger vilka behörigheter användaren kommer ha i Next Project/Mobile

Yrkesroll = är den standardrollen användaren kommer ha vid tidrapportering i Next Mobile

Aktivera, inaktivera användare och sätt lösenord

För att inaktivera en användare, klicka på ´Administration´ och markera aktuell användare och bocka ur Aktiv:

I användarregistret ser du som standard endast de användare som är aktiva. För att se era inaktiva användare, bocka i ´Visa inaktiva användare´, härifrån kan ni även aktivera en användare igen genom att bocka i ´Aktiv´:

Sätta/byta lösenord

För att sätta eller byta lösenord på en användare, markera aktuell användare och klicka på ´Byt lösenord´:

En dialogruta kommer upp där du fyller i det nya lösenordet enligt reglerna:

Det är endast de personer som har tillgång till ´Administration´ som kan byta lösenord på användare. Du behöver aldrig fylla i det gamla lösenordet vid byte av lösenord utan det räcker att du fyller i det nya.