Alla samlingarNext ProjectModuler och funktionerRegister och systemadministration
Hur du använder status på olika ställen i Next Project
Hur du använder status på olika ställen i Next Project

Uppsättning och användning av statusar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du kan använda statusar för att underlätta ditt arbete i Next Project.

Nedan kan du se en kort film om hur du sätter upp och använder statusar i Next Project. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Hur du administrerar statusar

Statusar finns i flera moduler i Next Project, t ex Projekt, Arbetsorder och ÄTA. Du kan med hjälp av statusar enkelt följa progressen i de olika modulerna.

För att kunna ändra och lägga till statusar behöver du tillgång till ´Administration´.

För att ändra/lägga till statusar gå till Administration -> Inställningar -> Statusar. Under fliken statusar finns det underflikar där du klickar på den status du vill ändra på.

För att lägga till en status, klicka på aktuell flik för den status du vill ändra, och klicka på ´lägg till´-knappen.

• Namn - namn på statusen

• Kod - bestämmer var i ordningen statusen ska hamna

• Färg - välj färg genom att skriva färgen på engelska eller ta fram en sexsiffrig färgkod (#000000). Exempel på färger finns här: Färgkoder HTML

Bra att tänka på är att projekt med statusar med kod 40 och uppåt skickas över till ditt ekonomisystem om du har integration. Statusen på projekt och arbetsordrar kan även påverka vad som är synligt för mobilanvändarna i Next Mobile, kontakta din administratör om du är osäker på inställningarna i din databas.

Statusar i Next Projext

Med hjälp av statusar kan ni se vilken fas projektet och olika delar i projektet är i. I projektkortet kan du se statushistorik för projektet och vem som bytt status. För att se statushistorik på projekt, gå till projektkortet och klicka på markerad knapp nedan:

Då får du statushistorik för projektet:

Du kan även se statushistorik på avvikelser,