Hur du jobbar med prislistor i Next Project
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du kan arbeta med olika prislistor i Next Project.

I börjar på artikeln presenteras instruktionerna i filmformat, om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Allmänt om prislistor

Hur du lägger till en artikel

Hur du använder favoritlistor i prislistor

Allmänt om prislistor

Era prislistor hittar du genom att klicka på knappen ´Prislista´ högst upp:

I era prislistor ska alla artiklar finnas som ni kan ta betalt för som inte kommer på leverantörsfaktura. I den övre delen ser du de prislistor som ligger upplagda och i den nedre delen ser du de artiklar som finns i markerad prislista.

Du kan lägga till nya prislistor genom att följa stegen nedan:

1. Klicka på ´lägg till´- knappen under prislista och ange vad prislistan ska heta

2. Lägg till artiklar genom att klicka på ´lägg till´-knappen till höger om Artiklar.

Du kan även lägga till artiklar i en redan skapad prislista genom att markera prislista du vill lägga till artikel i och klicka på ´lägg till´-knappen i Artiklar.

Bra att tänka på är att kontot som du anger på artikeln är det konto som kommer kostnadsbelasta projektet mot. Störts betydelse har det för dig som jobbar med budget och prognos i Next Project.

Hur du använder favoritlistor i prislistor

Favoritlistor är de listor med artiklar som kommer upp i Next Mobile vid tidrapportering för att det ska vara enkelt för mobilanvändare att registrera artiklar/fordon/maskiner de använt sig av.

Era favoritlistor hittar du i registret för prislistor, under fliken ´Favoritlistor´:

I den övre vyn ser du namnen på alla favoritlistor och markerar du en lista ser du artiklarna i den undre vyn.

• De listor som är markerade som ´Gemensam lista´, kommer synas för alla användare som tidrapporterar i Next Mobile.

• I kolumnen ´Prislista´ under Artiklar ser du från vilken prislista artikeln är hämtad ifrån

För att lägga till fler artiklar i en favoritlista följ stegen nedan

1. Skapa en ny favoritlista eller markera en redan skapad favoritlista

2. Välj från vilken prislista du vill hämta artiklar från i fältet visa

3. Alla artiklar från vald prislista syns nu under artiklar, bocka i de artiklar du vill ha med i favoritlistan i kolumnen ´Vald´.

4. För att visa alla artiklar i vald favoritlista rensa fältet i ´Visa´:

Kund- eller användarspecifik favoritlista

Det går också att skapa en favoritlista som ska vara kund- eller användarspecifik.

• Om det är en kundspecifik favoritlista bockar du i ´Kundlista´. Favoritlistan kommer du upp varje gång en mobilanvändare rapporterar tid på ett projekt kunden är registrerad på.

• Om det är en användarspecifik bockar du ur ´Gemensam lista´. Listan är då endast synlig för de personer där favoritlistan är registrerad på.

För att lägga till en kundspecifik lista på en kund anger du prislistan i kundregistret, under fliken ´Avancerat´ i fältet ´Favoritlistor´:

För att lägga till en favoritlista på en person gå till användarregistret, markera aktuell person och lägg till favoritlistor i fältet ´Favoritlistor´: