Skattereduktion - Uppsättning kunder
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du sätter upp kunder för att smidigt kunna fakturera dessa med skattereduktion.

Inställningar för kund och kundkontakter

För att kunna fördela reduktion på en eller flera kundkontakter krävs att kunden och kundkontakterna är korrekt upplagda.

Fliken ´Avancerat´

Under fliken ´Avancerat´ i kundregistret behöver du fylla i uppgifter som ligger till grund för ansökan om skattereduktion. De uppgifter som är viktiga att kontrollera på kunden är att nedan uppgifter finns registrerade

• Fastighetsbeteckning

• Lägenhet nr (om lägenhet)

• Brf org nr (om bostadsrätt)

Fliken ´Kontaktpersoner´

För att kunna fördela skattereduktion på en kontaktperson krävs att den är ibockad som Fastighetsägare då bocken som styr vilka kontaktpersoner som visas under fakturafliken när beloppet ska fördelas. Det gör du i underfliken ´Kontaktpersoner´.

• Är bocken ibockad kommer kontaktpersonen visas

• Är bocken urbockad kommer kontaktpersonen döljas

Kontrollera även att personnummer finns registrerat på kundkontakten.

Information om utnyttjat reduktionsbelopp hittas via knappen “Visa Skattereduktion” som tänds upp efter att en post markerats.

• Skatteår anger vilket år beloppet registrerats på

• Utnyttjad reduktion hos annan fylls i om kunden redan har utnyttjat en del av sin totala pott hos annat bolag alternativt om du har fakturerat kunden tidigare från ett annat system än Next Project. Poster som läggs till kommer automatiskt att landa på det aktuella året.

• Utnyttjad skattereduktion går ej att editera utan kommer uppdateras av Next Project i samband med att fakturan låses.

För att lägga till en ny post

1. Klicka på lägg till-knappen

2. Välj reduktionstyp

3. Fyll i belopp under Utnyttjad reduktion hos annan

4. Klicka på Lägg till