Skattereduktion - Generellt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver bakgrund och kända begränsningar kring skattereduktion i Next Project och integrationer.

Bakgrund

Som en följd av lagförändringar avseende skattereduktionerna ROT/RUT hantering, samt tillägg av grön teknik, har hanteringen av skattereduktion i Next Project byggts om. Observera att överföring av skattereduktionsuppgifter endast finns tillgängligt som standard i integrationerna mot Visma administration, Visma e-Ekonomi samt Fortnox.

Förutsättningar

För att överföringen till ekonomisystemet ska fungera krävs att

• Inställningar för skattereduktion, kontoplan och kundkontakter har gjorts

• Next Connect har installerats

• Fakturan är uppmärkt med korrekt Reduktionstyp samt Typ av uppdrag

• Fördelning på en eller flera Fastighetsägare har gjorts

• Fakturan är låst

Kända begränsningar

• Det är inte möjligt att kombinera flera reduktionstyper på samma faktura

• Vid fördelning av reduktionsbelopp kommer avrundning alltid ske till hela kronor vilket kan innebära att det blir en differens mellan fördelat belopp och tillgängligt reduktionsbelopp.

• Kontroll mot tidigare utnyttjad reduktion görs endast vid fördelningstillfället, inte vid låsning.

• Reduktionsbelopp kommer enbart beräknas för de rader som har markerats med typ av arbete. Detta eftersom beloppet beräknas utifrån procentsatsen för den aktuella typen.

• “Typ av arbete” kommer enbart vara möjligt att hantera på de rader som avser reduktionsgrundande belopp (för ROT/RUT = konton markerade som arbete, för Grön teknik = konton markerade som arbete eller material).

• Skattereduktionsfakturor stöds enbart som standard för de kunder som har koppling mot Fortnox, Visma administration samt Visma eEkonomi via Next Connect.

• Next Project kommer inte lagra eller stämma av tillgängligt belopp att fördela gentemot privatpersonenens totala skattebelopp för året.

• Next Project kommer inte ha stöd för uträkning av schablonkostnader

• Next Project kommer endast ha stöd för att räkna ut fördelning för innevarande år. Om en kund redan har utnyttjat hela reduktionen för året och vill betala på andra sidan av året får ni i det läget att avvakta med att skapa fakturan tills efter årsskiftet.