Skattereduktion - Snabbguide
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver hur du fakturerar när fakturan ska ta hänsyn till skattereduktion.

Systemet ger dig möjlighet att beräkna och hålla reda på använd Skattereduktion för en kund. Detta bygger på att det finns kundkontakter med personnummer registrerade på aktuell kund.

Här kan du se en kort film om hur du skapar upp fakturor med skattereduktion. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Bakomliggande inställningar

I kundregistrets flik Grundinformation, markera kunden med kundtyp Privatperson.

I Fliken Kontaktpersoner, ange personnummer samt alternativet Fastighetsägare.

I fliken Avancerat, ange Fastighetsbeteckning eller Lägenhetsnummer och Brf organisationsnummer.

Timmar och material som rapporteras och ska ligga till grund för skattereduktion, ska i bakomliggande register vara uppmärkta med ett konto som i Next Project kontoplan är markerad som Arbete respektive Material.

Skapa faktura med skattereduktion

Vid skapande av fakturaunderlaget, ange Skattereduktionstyp samt Typ av arbete.

När fakturaunderlaget är skapat, görs fördelningen i underfliken Skattereduktion. Underlaget presenteras till vänster och fördelningen görs i den högra delen.

Om det t ex saknas en person att fördela beloppet på, går det att korrigera genom ikonen Hantera kontakter. När en person lagts till eller tagits bort, behöver beloppet fördelas igen. Kvar att fördela ska bli noll. Spara.