Gå til hovedinnhold
Alle samlingerNext ProjectModules and funksjonerArbeidsordre
Håndtering av arbeidsordre i Next Project
Håndtering av arbeidsordre i Next Project

Korte filmer om hvordan du oppretter, distribuerer, filtrerer og følger opp arbeidsordre

Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen beskriver hvordan du kan opprette, distribuere, filtrere og følge opp arbeidsordre i Next Project.

Opprett arbeidsordre

Når du oppretter et nytt prosjekt, blir det alltid opprettet en arbeidsordre som heter Grunnleggende omfang. Hvis du ikke oppretter nye arbeidsordrer, vil alle kostnader/inntekter bli ført direkte på grunnforpliktelsen.

Du kan legge til flere arbeidsordrer i et prosjekt for å fordele kostnader på ulike arbeidsoppgaver, se eksempelet nedenfor.

Hvis dere jobber mye med serviceoppdrag der jobbene ikke tar mer enn noen timer eller en dag, kan dere legge opp jobbene som arbeidsordrer i stedet for nye prosjekter. I så fall kan dere ha et samlingsprosjekt for denne typen oppdrag, se eksempelet nedenfor.

For å opprette en ny arbeidsordre, klikker du på "legg til"-knappen eller knappen "Legg til arbeidsordre".

Da kommer denne ruten opp hvor du fyller inn informasjon om arbeidsordren.

AO nr

Arbeidsordrenummer, fylles ut automatisk hvis du lar feltet stå tomt.

Beskrivelse

Navn på arbeidsordren.

Beskrivelse av arbeid

Oppdragsbeskrivelse. Teksten er synlig i mobilappen og kan velges om den skal være med på faktura/rapporter sendt fra Next Project.

Kunde

Blir automatisk den samme som på prosjektet, men kan endres.

Kundekontakt

Blir automatisk den samme som på prosjektet, men kan endres.

Gateadresse, sted

Gateadresse og sted for jobben.

Produksjonsstart dato

Startdato for arbeidsordren.

Status

Angir hvilken fase arbeidsordren er i.

Kompensasjonsform

Blir automatisk den samme som på prosjektet, men kan endres.

Ansvarlig service

Angi om det skal være en ansvarlig servicetekniker for arbeidsordren, les mer om funksjonen i avsnittet nedenfor.

Ansvarlig leder

Angi om det skal være en ansvarlig arbeidsleder for arbeidsordren, les mer om funksjonen i avsnittet nedenfor.

Ordre dato

Arbeidsordrens ordredato, blir automatisk dagens dato, men kan endres.

Arbeidspool

Angi om det skal være en ansvarlig arbeidspool for arbeidsordren, les mer om funksjonen i avsnittet nedenfor.

Påminnelse

Hukes av hvis du vil bruke påminnelsesfunksjonen for arbeidsordrer. For å lese mer om den, klikk her.

Inkluder i tilbud

Hukes av hvis du vil ha med arbeidsordren til tilbud/avtaler opprettet i Next Project. For å lese mer om tilbud/avtaler, klikk her.

Delegere arbeidsordre

Det er mulig å tildele arbeidsordrer til en ansvarlig servicetekniker, arbeidsleder eller en arbeidspool. Du kan tildele en arbeidsordre direkte ved opprettelse, men det er også mulig å justere og legge til etterpå.

Ansvarlig service: Tildeler arbeidsordren til én person.

Ansvarlig leder: Blir automatisk satt til samme person som er angitt som "Arbeidsleder" på prosjektet, men dette kan justeres eller fjernes.

Arbeidspool: Hvis du tildeler en arbeidsordre til en arbeidspool, vil arbeidsordren være synlig for alle i poolen. Det er da mulig for medlemmene i arbeidspoolen å sette seg selv som ansvarlig servicetekniker. Gruppene som arbeidsordren kan fordeles til, finner du under Administrasjon -> Brukere/Tilgang -> Grupper/Rettigheter i feltet grupper. Du kan legge til nye grupper i venstre visning, og i høyre visning markerer du gruppemedlemmene.

For å tildele eller justere en arbeidsordre som allerede er opprettet, kan du gjøre det i det aktuelle feltet på arbeidsordren.

Finn arbeidsordre i mobilen

Den personen som har blitt tildelt en arbeidsordre, vil automatisk få opp arbeidsordren via knappen "Arbeidsordrer" i Next Mobile. Under fanen "Alle" ser du alle arbeidsordrer du har blitt tildelt som ansvarlig servicemann eller ansvarlig arbeidsleder. Under fanen "Pool" ser du alle arbeidsordrer du har blitt tildelt i en arbeidsgruppe du er medlem av.

Filtrere og følge opp arbeidsordrer

Hvis dere arbeider med arbeidsordrer i prosjekter, kan det være nyttig å filtrere informasjon om arbeidsordrene, for eksempel for å få oversikt over hva som kan faktureres eller for å gjøre ulike oppfølginger.

For å filtrere frem informasjon, følg trinnene nedenfor:

1. Klikk på filterfunksjonen.

2. Fyll ut hva du ønsker å sortere etter i det grønne feltet under kolonneoverskriftene.

3. Angi hvilke arbeidsordrer du vil filtrere frem. I eksemplet nedenfor filtrerer vi frem hvilke arbeidsordrer som er utført og ikke fakturert.

4. Når vi blar litt til høyre, ser vi informasjon om bokført kostnad på arbeidsordren samt opparbeidet inntekt og opparbeidet, ikke fakturert beløp, altså hva som kan faktureres akkurat nå.