Generella funktioner i Next Project

Grundläggande knappar och funktioner

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Den här artikeln beskriver grundläggande funktioner som är användbara i Next Project, funktionerna/knapparna som förklaras förekommer i de flesta modulerna.

Generella knappar

Här kan du se en kort film om de vanligaste knapparna i Next Project. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Vissa färger och ikoner i Next Project kan ha ändrats sedan webinaret spelades in men beskrivningen av funktionerna är fortfarande aktuella.

Exportera information till Excel

Här beskrivs hur du exporterar data från Next Project till Excel. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Visa och dölja kolumner

Här kan du se hur du gör för att visa och dölja olika kolumner beroende på vilken information du vill se. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Filtrera i kolumner

Här visas hur du med hjälp av filter kan begränsa mängden data som visas till det som du vill se vid ett visst tillfälle. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Skapa favoritfilter

Här beskrivs hur du med hjälp av favoritfilter kan spara filtreringen så att du kan återvända till dem vid ett senare tillfälle. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Ta ut PDF-rapporter

Här beskrivs hur du tar ut rapporter i PDF-format med data från Next Project. Om du hellre vill ha en skriftlig guide finns det längre ner på sidan.

Generella knappar

Lägg till - Finns i alla delar i Next Project där det går att lägga till ett nytt objekt, exempelvis projekt, arbetsorder, faktura.

Spara - Ska användas när ni vill spara ändringar, är klickbar när det finns nånting att spara.

Papperskorgen - Använder ni när ni vill ta bort någonting, markera det ni vill ta bort och klicka sedan på papperskorgen.

Uppdatera - Används för att få med den senaste inrapporterade datan. Exempelvis om en mobilanvändare rapporterar tid samtidigt som du jobbar i klienten, kan du behöva uppdatera för att få senaste inrapporteringarna. Varje gång du öppnar Next Projext på nytt är det helt uppdaterat.

Visa underliggande data - Används för att visa all markerad data under markerat projekt. Används ofta när man står på ett föräldraprojekt och exempelvis vill se alla underliggande projekt i modulen ´Projektöversikt´.

Kortkommandon

I modulerna kan du använda dig av dessa kortkommandon:

Crtl-alt-e för att få excel-export:en från en grid

Crtl-alt-n för att lägga till en rad

Crtl-alt-s för att spara

Crtl-alt-f för att ta fram filter-raden

Exportera till Excel

Du kan exportera data från Next Project till Excel. Välj aktuell modul där du vill exportera data till en excelfil, i exemplet nedan har vi valt en arbetsorder som vi vill exportera bokförda timmarna från. Klicka på knappen ´Exportera till Excel´ och välj format.

Kolumner

Visa dölj kolumner

I alla moduler kan du vilja vilka kolumner du vill visa och i vilken ordning du vill ha kolumnerna. För att tända/släcka kolumner, följ stegen nedan:

1. Hovra över valfri kolumnrubrik och klicka på neråtpilen som kommer upp och sedan ´Kolumner´

2. Då får du upp en lista över alla kolumner som finns att visa/dölja i aktuell modul

3. Bocka i de kolumner du vill se och ur de kolumner du vill släcka, klicka sedan på verkställ. Kolumnerna har nu ändrats endast för din användare, om dina kollegor vill göra ändringar behöver de logga in och följa samma steg.

Kolumnordning

Du kan även välja vilken ordning du vill ha dina kolumner i, genom att klicka på klumnrubriken, dra och släppa den där du vill ha den. Kolumnerna har nu ändrats för din användare, om dina kollegor vill göra ändringar behöver de logga in och följa samma steg.

Filtrera kolumner

Med filterfunktionen kan du filtrera fram olika data i din databas, exempelvis en viss typ av projekt i modulen ´Projektöversikt´ eller fakturor som inte är skickade i modulen ´Faktura´. För att använda filterfunktionen, följ stegen nedan:

1. Ställ dig på aktuell modul och klicka på filter-knappen, i exemplet nedan är vi i projektöversikten och har ställt oss på 00-projeketet högst upp, och klickat i knappen ´Visa underliggande data´, för att få fram alla projekt som ligger under 00-projektet.

2. När du klickat på filterknappen tänds ett grönt fält under alla kolumnrubriker

3. Ange i det gröna fältet vilken data du vill filtrera fram, det gör du genom att klicka i fältet under respektive kolumnrubrik och fyll i sökord (det går att fylla i data i fler av fälten), klicka sedan på filternknappen igen.

4. I exemplet nedan har vi sorterat fram alla projekt som har ersättningsformen ´Löpande räkning´ och har projketkategori ´Företag´:

5. Vill du nollställa filtret kan ni antingen klicka på krysset för det fält du fyllt i eller klicka på filter-knappen igen:

Skapa favoritfilter

Om du jobbar mycket med filterfunktionen för att filtrera fram olika data i Next Project kan du skapa favoritfilter för att underlätta ditt jobb. För att skapa favoritfilter, följ stegen nedan:

1. Börja med att filtrera fram den information ni vill skapa favoritfilter för, i det här fallet använder vi samma som i exemplet ovan i projektöversikten, Ersättningsform - Löpande räkning och Projektkategori - Företag.

2. För att spara filtret som ett favoritfilter, klicka på knappen med en stjärna längst ut till höger och sen ´Nytt filter´

3. Ange filternamn och klicka på OK

4. Favoritfiltret är nu skapat, du hittar det genom att klicka på knappen med en stjärna på

Ta ut PDF-rapporter

PDF-knappen används för att ta fram rapporter ur Next Poject. I exemplet nedan utgår vi från ÄTA-modulen. För att ta fram en rapport, följ stegen nedan:

1. Klicka på PDF-knappen och välj vilken typ av rapport du vill ha

2. I vyn till vänster kan du ange egen rubrik och vad du vill hämta in/visa i rapporten

3. Härirfrån kan du även förhandsgranska rapporten, skriva ut den, skicka den som e-post och spara som dokument, då hamnar dokument under ´Dokument´-modulen.