Denne artikkelen beskriver hvordan du viser, skjuler og sorterer kolonner i Next Project, samt hvordan du lagrer innstillingene dine som favoritvisninger. Du lærer hvordan du oppretter, redigerer og deler favoritvisninger med kolleger i ulike moduler i systemet.
Denne artikkelen beskriver hvordan du viser og skjuler kolonner og lagrer kolonnevalget ditt i Next Project – vi kaller det for favoritvisninger.
Vis og skjul kolonner
I alle moduler i Next Project kan du velge hvilke kolonner som skal vises og i hvilken rekkefølge du vil ha dem.
Følg disse trinnene for å vise eller skjule kolonner:
-
Før markøren over en vilkårlig kolonneoverskrift og klikk på nedoverpilen som vises, og velg deretter Kolonner.
Du kan også klikke på favoritvisnings-knappen (som ser ut som et vindu) helt til høyre over kolonneoverskriftene og velge Vis dialog.Kolonnmenyen — bruk 'Kolonner' for å vise eller skjule kolonner i listen.
Visningsmenyen — merk alternativet 'Vis dialog' for kolonninnstillinger.
-
En liste over alle tilgjengelige kolonner i den aktuelle modulen vises.
Dialogboksen Vis/skjul kolonner — velg hvilke kolonner som skal vises.
-
Merk av for kolonnene du vil vise og fjern merking for kolonnene du vil skjule. Klikk deretter på Bruk. Husk at endringene bare gjelder for deg – hvis kollegene dine vil gjøre det samme, må de logge inn og følge de samme trinnene.
Lagre kolonnevalget ditt som favoritvisninger
I dialogvisningen for kolonner kan du lagre kolonnevalget ditt for å bruke det igjen senere – vi kaller det favoritvisninger. Du kan lagre flere favoritvisninger i samme modul. Det er også mulig å dele en favoritvisning med kollegene dine ved å merke av i boksen Delt, noe som gjør visningen tilgjengelig for alle brukere som har tilgang til modulen.
Klikk på favoritvisnings-knappen (som ser ut som et vindu) helt til høyre over kolonneoverskriftene og velg Vis dialog.
Klikk på Ny visning.
Skriv inn et navn på visningen i pop-up-boksen og klikk på OK.
Merk av eller fjern merking for kolonnene du vil vise.
Klikk på Lagre visning.
Favoritvisningen din lagrer også kolonneordningen.
Endre kolonnevalget i en favoritvisning
Slik justerer du hvilke kolonner som skal inkluderes i en eksisterende favoritvisning:
Åpne dialogen for kolonnevalg.
Merk favoritvisningen din i listen.
Merk av eller fjern merking for kolonnene du vil vise.
Klikk på Lagre visning.
For delte favoritvisninger kan kun den som opprettet visningen redigere den. Alle brukere kan imidlertid bruke en delt visning og opprette sin egen personlige favoritvisning basert på den. Funksjonen er tilgjengelig i alle moduler.
Endre kolonneordning
Du endrer rekkefølgen på kolonnene ved å klikke på en kolonneoverskrift og deretter dra og slippe den der du vil ha den. Akkurat som med kolonnevalg gjelder endringen bare for deg – kolleger som vil gjøre det samme, må logge inn og følge de samme trinnene.
Du kan lagre ulike kolonneordninger ved å bruke favoritvisninger.
Juster kolonneordningen i en favoritvisning
Slik endrer du kolonneordningen i en eksisterende favoritvisning:
Klikk på favoritvisnings-knappen (som ser ut som et vindu) helt til høyre over kolonneoverskriftene og merk av for favoritvisningen du vil endre kolonneordningen i.
Juster ordningen på kolonnene ved å dra og slippe dem.
Klikk igjen på favoritvisnings-knappen for å åpne rullegardinmenyen og velg Administrer visninger. Din nåværende kolonneordning vises nå. For å lagre kan du enten legge til en helt ny visning eller merke en eksisterende visning og lagre den. Hvis du velger det sistnevnte alternativet og lagre-knappen ikke aktiveres direkte, kan du fjerne merking fra en vilkårlig avmerkingsboks og merke den igjen – dette utløser lagre-knappen slik at du kan lagre den oppdaterte visningen.